• tgunda
    #5
    Az, hogy az Amazon eltárolja az utolsó olvasott Kindle oldalt, teljesen oké, hiszen így ugyanonnan folytatható egy könyv akár a Kindle-t, akár a PC programot, akár a web olvasót használjuk bárhol a világon. Azt se tudom megérteni, miért baj a cikk szerint, hogy megjegyzi, ki mit vásárolt. Minden e-bolt így tesz.

    Egyébként nekem sose volt bajom a hibás termékekkel, igaz, előtte mindig igyekszem máshol is tájékozódni, leginkább a gyártónál, hogy nem bóvli kategória-e, másrészt ott vannak a vásárlói minősítések is, hasznos olvasgatni.
    Bár az Amazontól tényleg példát vehetnének a magyar webshopok, egy pár dolgot zokon veszek tőle. Például Angliába és sok más EU országba 25 fontos rendelés felett nincs szállítási költség, Magyarország nem tartozik ebbe a körbe. Így trükközni kell, hogy egy közeljövőben meglátogatandó ismerősöm címére kérjem a kevésbé fontos dolgokat. Másrészt kezd túlságosan nagy hatalma lenni az e-kereskedelem terén, például a Bookdepository korábban kifejezetten olcsóbb volt az Amazonnál, de mióta rátette az Amazon a kezét, a különbség nagyon leolvadt. A szerződött harmadik feles szállítókat is túlságosan kézben tartja, ők gyakran nem küldhetnek árut külföldre, stb.