• strepsils
    #98
    Pff na látom jól bemagoltad a dolgokat csak épp nem érted mi miért történik és nem árultad el hány évesen vagy ilyen buta .

    Akkor megint lassan mondom hogy megértsed mert úgy látszik baj van a felfogásoddal .
    NINCS szükség arra hogy kinézz a vonat ablakán ahhoz hogy megállapítsd hány c vel haladsz éppen ez az ikerparadoxon feloldása mert a vonaton ülőnek a popsiját induláskor nyomta az ülés , a nyomás mértékéből,bolygó gravitációjából, esetleg idejéből ki tudják számolni hány c vel haladsz ha ismerik a tömegedet és pl azt hogy ezhez a tömeghez 0,7c n mekkora erő ,energia társul .Ha nem is pontosan de megközelítőleg így is lehetne mérni a sebességünket.
    Jobb lesz ha visszaadod a diplomádat mert nem vitatkozik ma már senki semmin ,az óralassulás egyértelműen a GYORSABBAN mozgó személyé és a mozgást nem csak máshoz képest értelmezzük hanem a saját 0-1 tartományunkhoz . Jóskapista 0,1c vel megy akármerre ,míg Ödön 0,2c vel ezért utóbbinak lassul jobban az órája a mozgás miatt .

    Ismétlem hátha eljut az agyadig az idő telése fordítottan arányos a mozgás mértékével .A tartomány 0 és 1 .0 Mozgásnál 1 az időtelés , 1mozgásnál 0 az eltelő időd .
    És krvára nem a fény élettanáról van szó csak épp az áll a legközelebb az anyag 1 meghatározásához ezért nevezzük meg ludasként a fényt. Ha holnap mérnek egy gyorsabb vagy lassabb létező dolgot a fénynél akkor azzal nem a relativitás elméletét törnénk derékbe hisz a relelmélet nem a fényről szól hanem a 0-1 ről min-max semmi mást nem jelent .Ha találnak egy részecskét ami 1,2c vel halad vagy 0,7c vel ,a számítások során ugyan úgy 1 et fog kapni ez az érték mert az új részecskét nem érdekli hogy a fény maximum mennyivel halad legfeljebb azt írjuk az 1 után hogy újrészecske nem pedig c.
    Ez utóbbit special Dávid Gyulától tanultam de ha nem ő mondja akkor is rájövök az időfizikából mert annyira logikus és érthető tanítás persze minimális szint kell a befogadásához ami nektek nincs még meg.