• Ahoy
    #371
    Most lett kurvára elegem belőled, azon ritka emberek közé tartozol akinek sikerült igazán felcsesznie az agyamat. Nem vagyok hajlandó mégegy további percet is foglalkozni az elborult transzcendens elméddel.

    Sajnos a végletekig le kell mindent egyszerűsíteni, mivel láthatóan lófaszt se értesz abból amit a tudomány ma állít, és semmi alapismereted nincs. Gyakorlatilag ezzel a leegyszerűsített kurvára helytelen modellel vitatkozol, aminek az égvilágon semmi értelme. Olyan alapvető fasságokat állítasz, vagy próbálsz itt általános iskolában is szégyen helyesírással, és kaotikus fogalmazással beadni, hogy az már vicc.

    Majd ha minimálisan utánanézel az agyműködésnek, de egyáltalán egy egyszerű és ismert élőlény, mint az e.coli baktérium működésének, addig nem vagyok hajlandó mégegy mondatot is tovább írni. Ha komolyan azt hiszed, hogy az agyműködést nem lehet úgy leírni, ahogy az elbaszott hasonlataiddal próbálod, és nem az idióta lélekkő miatt, hanem mert NEM ÚGY MŰKÖDIK ahogy te elképzeled.

    Utoljára fogom elmondani, mert láthatóan nem bírod felfogni a porszemnyi agyaddal:

    Ott van a patkányos videóban bmeg, hogy a tenyésztett agy MEGJEGYZI, hol járt az előbb, és máshogy viselkedik. Tehát MEGTANULTA, EMLÉKEI VANNAK! Kikúrt lélekkő nélkül. A repülőszimulátor agyat pedig MEGTANÍTOTTÁK vezetni éjjel. Minden képesség, minden ilyesmi a memória területéhez is hozzátartozik.

    Ebből sem fogsz egy büdös szót megérteni, úgyhogy semmi értelme, hogy linkeltem...
    http://proteom.elte.hu/_downloads/szakd_edit.pdf

    legalább olvasd el a végén, hogy az egész idegrendszert kell egyben néznünk, ha meg szeretnénk érteni a folyamatokat. TE meg kiemeled önkényesen a memóriát, nem is értem miért pont azt, mivel olyan sok más dolgot végez az agy az emlékek megőrzésén kívül...

    Mikor elsajátítasz egy új képességet, új szinaptikus kapcsolatok létesülnek, és újabban egyre jobban kutatják a neurogenezist is, amikor új agysejtek is keletkezhetnek. Egy 12 éves kiskamasz agya teljesen újrahuzalozza magát, mikor fejlődik, hogy átvegye a felnőtt funkciók eléréséhez szükséges helyeket. Egyszerűen mikor megtanulsz valamit, akkor új kapcsolatok épülnek az agyadban, ezzel kár vitatkozni.

    Ez is angolul, de érthetően: http://www.human-memory.net/processes_encoding.html

    Sajnos magyarul alig találok használhatót a témában, annak is a fele ezolófasz...