• Ahoy
    #361
    Mellesleg arra nem reagáltál semmit, amikor drogokkal befolyásoljuk az agyműködést és a memóriát. Biztosan hallottál már a THC-ről, és lehet próbáltad is már. Na az endokannabinoid rendszernek erős kapcsolata van a tanulással és pl a rövidtávú memóriával. Ezért ha betépsz, akkor bizony rendesen megváltoztatja az agyműködésedet. Először is jóval többet asszociál az agy, olyan összefüggéseket vesz észre, amiket valójában nem, vagy nem lenne szükséges észrevenni. (Minták a falon, felhők stb) Ezek a minták eddig is ott voltak, csak az életünk szempontjából lényegtelenek. Az agy ilyenkor elkezd felesleges dolgokkal foglalkozni. Ugyanakkor a rövidtávú memória zavara lép fel, és gyakran elfelejti az ember a gondolat elejét amiről beszélt. Akkor most a fű hatással van a lélekkőre? Vagy a lélekkőben nincs rövidtávú memória, csak a hosszútávú emlékekért felelős? Mert azt már eléggé jól ismerjük, hogy molekulárisan hogyan befolyásolja az agyat a THC és más kannabinoid vegyületek.

    Egyébként ott látszik, hogy mekkora baromság ez a lélekkő elmélet, hogy a memóriával próbálod magyarázni. Most akkor hogy is van ez, a lélekkő csak a memóriáért felelős, viszont az agy többi része a többi funkcióért? (Vezérlés, reakciók, érzelmek, stb)

    Hogy lehet az, hogy neurobiológiai (drogok, elektródák), vagy hipnózissal képesek vagyunk manipulálni a lelket? Vagy talán mégsincs lélek és az agyat manipulálod? (mert a hipnózis tudományosan bizonyított eljárás, de te kevered a sci-fi hipnózissal gondolom, mert én örülnék a legjobban, ha szigorlat előtt betűről betűre ki tudnád belőlem hipnotizálni az anyagot és ezért mondtam, leellenőrízhető kísérleti úton, hogy vissza tudod-e hozni halál pontosan az emlékeimet több évről ezelőttről! ám sajnos ez nem ilyen egyszerű)