• Ahoy
    Te most komolyan trollkodsz? Hihetetlen egyszerűen... megneveztem, linkeltem a két egyetemi jegyzetet, abból egy kurva szót sem értesz, mert még azt sem tudod mi az az akciós potenciál. Linkeltem origós cikket, abból se értesz egy szót sem gondolom... mi kell még? A memóriát NEM lehet pontosan megnevezni, hol található, mivel a memória nem egy kurva porszem x,y,z koordinátán. De tegyük fel: nagyon leegyszerűsítve proli nyelvre, az neurológiai értelemben vett memória a RAM-ban (agyszöveten) futó köráramok összessége. Szerinted ez bizonyítaná a lélekkő létezését?

Lássuk csak, amíg a lélekkőre semmiféle bizonyíték sincsen (az nem bizonyíték basszameg, hogy KGY azt mondja látott már lélekkövet, egy színes homokszem, és beszélt is már vele. Ahogy az sem bizonyíték, hogy sokaknak halálközeli élményeik vannak. Kimérték, hogy az agy a szívleállást követően igen extrém, kétségbeesett tüzeléssel reagál, míg a saját oxigén és cukorraktárait felemészti. Ez a fokozott állapot simán felelős lehet a hallucinációkért)... addig a tudósok legalább minimális szinten értik az agyműködést, persze mint láthatod ez a minimális megértés is olyan összetett szervet mutat, hogy csak a hippocampusról, ami egy kis része az agynak, és igencsak köze van a memóriához, 400 oldalas jegyzet van egy bevezető neurológia tárgyban.

Ráadásul én csak egy kis taknyos egyetemista vagyok, aki szeret sörözni a Duna-Parton, nem egy MTA neurobiológus professzor, aki ennél milliárdszor többet tudna mesélni, nembeszélve a most zajló még nem publikált kutatásokról...