• fszrtkvltzttni
    #100
    "Akkor megint lassan mondom hogy megértsed mert úgy látszik baj van a felfogásoddal .
    NINCS szükség arra hogy kinézz a vonat ablakán ahhoz hogy megállapítsd hány c vel haladsz éppen ez az ikerparadoxon feloldása mert a vonaton ülőnek a popsiját induláskor nyomta az ülés , a nyomás mértékéből,bolygó gravitációjából, esetleg idejéből ki tudják számolni hány c vel haladsz ha ismerik a tömegedet és pl azt hogy ezhez a tömeghez 0,7c n mekkora erő ,energia társul .Ha nem is pontosan de megközelítőleg így is lehetne mérni a sebességünket."
    Azt hiszed jól meg szakértetted a dolgot, pedig csak leírtál egy másik sebességmérést. Teljesen mindegy, hogy a sebességet a gyorsulásból számold, vagy az ablakból kinézve határozod meg. Mindkét esetben ugyanazt fogod kapni, ugyanaz a PERONHOZ KÉPESTI sebességet. Egy RELATÍV sebességet! Nem old ez fel semmit. A paradoxont nem ez oldja fel, hanem az, hogy amikor gyorsítunk, akkor az nem inerciarendszer. (Legalábbis a speciális relativitáselmélet keretein belül így oldható fel. Az általános relativitáselméleten belül meg másképp.) Ezt már leírtam. Linkelhetek wiki-s oldalt. Ajánlhatok könyvet. Megkérdezhetsz IGAZI fizikusokat erről, mind ezt fogják mondani.

    "Jobb lesz ha visszaadod a diplomádat mert nem vitatkozik ma már senki semmin"
    Pedig nagyon úgy tűnik te mégis vitatkozol erről.
    ",az óralassulás egyértelműen a GYORSABBAN mozgó személyé és a mozgást nem csak máshoz képest értelmezzük hanem a saját 0-1 tartományunkhoz."
    Nehezedre esne normálisan fogalmazni? Lehet az időfizikus terminológiában elfogadott a "saját 0-1 tartományunk" kifejezés, de a téma most a relativitáselmélet, és ott nincs ilyen. Ha arra gondolsz, hogy mindenki viszonyíthatja a saját magához mások mozgását, igen megteheti, sőt ez a standard.
    "Jóskapista 0,1c vel megy akármerre ,míg Ödön 0,2c vel ezért utóbbinak lassul jobban az órája a mozgás miatt." Látod ezt te! Jóskapista nem ezt fogja mondani, Ödön pedig egy harmadik dolgot fog tapasztalni. Mindenki azt fogja mondani, hogy a saját órája normálisan működik, és a másiké lassult le.

    "Ismétlem hátha eljut az agyadig az idő telése fordítottan arányos a mozgás mértékével ." Ismétlem, hátha eljut az agyadig, hogy a mozgást MINDIG VALAMIHEZ VISZONYÍTJUK!

    "Ez utóbbit special Dávid Gyulától tanultam de ha nem ő mondja akkor is rájövök az időfizikából mert annyira logikus és érthető tanítás persze minimális szint kell a befogadásához ami nektek nincs még meg." Levizsgáztál nála? Kétlem! Inkább csak megnézhettél egy videót tőle, amit ezek szerint nem értettél, de azt hiszed, hogy igen, és most már tudod a frankót!

    "Pff na látom jól bemagoltad a dolgokat csak épp nem érted mi miért történik és nem árultad el hány évesen vagy ilyen buta ." Akkor minden bizonnyal a természet is ugyanilyen buta, biztos ő is bemagolta ezeket a dolgokat ahelyett, hogy megértette volna... Ez van, mindenki buta, csak te vagy helikopter!