Detroit, Motorcity friss köntösben
  • Srep
    Ha minden jól megy akkor meglesz nekem is holnap.
    Mondok poénokat, ami a demoba müködik. Olcsó cégekbe veszek részesedést (KB. 20 milliósokba, és lehetőleg eladó részvényeiből 50% felett legyen az össz részvényhez viszonyitva) Innen sokat nem lehet bukni, illetve sokat lehet nyerni, de nem tartottam meg ezeket a cég részesedéseket, csak amikor már megfelelőnek láttam eladtam őket és vettem másikakat. Majdnem csődbevittem ám magam :D Mert amikor volt 100 millám akkor elkezdtem a kutatási részlegbe pénzt önteni, igy az éves költségvetésük több mint 50 milla volt (a négy ágnak együtt).
    De mivel még volt befektetett pénzem és ebből a kisebbik cég ment csak csődbe, igy ott buktam kb 5-10 milliót, az erősebbiken meg nyertem kb 100 at. Kézpénz problémám igy megtudtam oldani.
    Nem fejlesztettem mást csak luxus autót és Pickup-ot. 10-11 ezer köbcentis motorokat :D 1918 környékén 430 lóerős Pickup 210 es végsebességgel :D
    Azért ezeket húztam, mert nem annyira árérzékenyek. A minőségbe való befektetés relative gyorsan megtérül, nem kell komoly gyárat rántani hozzá.
    Amikor megvettem a céget, akkor érdekes részben hibát találtam. Több pénzem és vagyonom lett mint a megvétel elött, de jóval magasabb költségeim is. Az AI érdkes megoldást követett 279 dolláron előállitott kocsit árult 400 környékén (20-40 ezres fogyása volt belőle) 1924-26 könrnyékén. Azonnal bele turtam ebbe, és 999 re felhúztam az árát, viszont túl termelést csináltam elég vaskosan. Közben elkezdtem fejleszteni motort és alvázat. Amikor a fejlesztések meglettek, akkor a luxus autóimat elkezdtem inkább árulni és abból is töbletet termelni (Igazából ekkor már veszteséget termeltem, a folyamatos felujitásokkal együtt véve) De nem zavart, mert az autok darabszáma raktáron elérte a majd 100.000 darabot. Innen visszavettem gyártást és a gyárak minőségét is hagytam gyengülni. 1930 ban amikor vége lett a demonak már meglett volna a következő generációs autó parkom, és nem volt már csak a megvásárolt cégbe részesedésem, a sajáton kivül.
    Utolsó autóim gyártási költsége, 1500-2500 körül mozogtak és ezzel szemben 9000-15000 között volt az eladásuk.
    Amit szerintem próbálj ki, több márkát alapitani vagy venni. Szelektáld a kocsikat. Egy közös platformot kell csak fejleszteni (ez 1930 ban is max 3 millió, de tudsz egy nagy alvázból csinálni 2-4 fajta autót, e mellett tudsz még játszani azzal, hogy különböző verziókat állitasz elő belőle, másik motorokkal váltókkal) nem kell sokat eladni de azt jó profittal. Jó minőség esetén élet képes maradhat kb 8 és 15 év között egy konstrukció.