11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Her Laca
    "A Spitfire-nek már az első generációja volt olyan jó, de inkább jobb. "

Minden tiszteletem mellett ez a megjegyzésed "DE INKÁBB JOBB" a nettó hülyeség:)))
    Nézd én a harckocsikhoz bevallottan hülye vagyok mint Győzike a magfizikához,de a II.VH-s repülőkből bátran írhatnék egy nagydoktorit ,így azt kell mondjam,hogy ezt azért ne terjeszd:)

"A Spitfire-nek már az első generációja volt olyan jó, de inkább jobb. Kisebb fordulóív, jobb csúcsmagasság jellemezte, nem játszott olyat, mint a BF109 a C1-es, injektoros motorral szerelt változat megjelenéséig, hogy negatív g-s manővereknél hajlamos volt megszakadni a motor üzemanyagellátása, aminek aztán csúnya koppanás lehetett a vége."

A kisebb forduló ív sem volt szentírás ,bár a szárnyszerkezet a szárny kialakítása miatt valóban a spit elvileg jobban fordult,de a fordulási sugár nem csak egy összetevőből áll,a BF ek pár kör elejéig megfelelő cornel speed tartásával bátran tartani tudták a lépést ,emelkedésben egyértelműen jobbak voltak,a csúcsmagasságról meg ne is kezdjünk el vitatkozni ,lévén a spit 8k-n és fölötte már csak billegett mint kecskeszar a deszkán.
    Mindamellett mint alant már említettem kb azonos teljesítményű gépek voltak .
    Ha megnézed az angelus csata gépveszteségeit ,lebontva akár típusokra is ,bizony az egekig magasztalt spit (ami nemzeti szimbólum lett Angliában,jelzem érthető okokból) bizony alul maradt a német riválisával szemben. Persze ez is sok összetevőből áll ezt is hozzátenném, a légi harc sikeres és eredményes megvívása nem csak a gépen múlik,az alkalmazott taktika a gép tulajdonságainak figyelembe vételéhez igazítva elengedhetetlen volt:)
    De az is beszédes ha megnézed a nyugati fronton egyénileg elért légi győzelmek adatait abban az időben ,és lehet meglepő eredményeket látnál.
    A BF 109 egy jó kis gép volt ,persze megvoltak a korlátjai,de nem véletlenül gyártották egészen a háború végéig,igenis méltó ellenfele tudott maradni a szövetségesek bármely gépének.
    A FW 190 ről meg már nem is akarok szót ejteni:)