11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • amigos5
    Üdv!

Gottfried téged félre vezettek,és félre vezetted magad!

Valószínű,hogy fiatal ember lehetsz akit megetettek a mai tv-műsorok,tankos játékok,mostani könyvek.Meg az aktuális politikai helyzet!

A WOT,War Thunder ez csak egy játék!Még gondolat szinten sem érdemes belemélyedni,vagy hasonlóságot keresni az akkori valósággal!
    Nem rég láttam egy műsort egy tv-csatornán,ha jól emlékszem "a győztes páncélos",vagy valami hasonló címmel.Hmmm.Ha ezt egy fiatal megnézte aki nem kutakodott a téma iránt azzal szépen beetették,hogy aztán milyen borzasztó egy brutális tank az M4 Sherman,szét vadászott mindenkit.És nem a Firefly-ról szólt a műsor!
    A veteránok beszámolói alapján ha megláttak egy tigrist inkább kiugrabugráltak a tankból,minthogy felvegyék a harcot!Meg egy tigrisre 6 Shermant küldtek,abból 5 veszteségnek leírva!Ezt is veterán katonák mondták.És nem Német katonák!

Tudod.....Német optika,pontos lövés....!

Ugyan ez volt a messereknél ha tehették elkerülték őket,ebben is hasonló volt a helyzet mint a tanknál.És ezt is veterán pilóták elbeszélése igazolja,és dokumentumok,repülések előtti utasítások is alátámasszák.

Vajon miért?Tudom a válaszod "hát a pilóta képzés"....nem csak a pilóta képzés!Igazából a P-51 megjelenéséig,használatba vételéig mert nem mindegy,labdába nem rúgtak.Elárulom neked,hogy voltak olyan könyvek ahol leírják a frankót de azt már nem fogod megvásárolni sehol,mert ezeknek a tartalma nem lenne megfelelő a mai világnak.
    Ezeket a valós információkat csak úgy találod meg,ha olvasol egy hasonló témával foglalkozó könyvet és ott utal a szerzőre!Belecsempészi,hogy ezt azért olvasd el mert hiteles!

Csak egy érdekesség,én gyerek koromban messer makett-et raktam össze!Hozzáteszem tetszik az összes repülő,tök mindegy hogy milyen!Minap voltunk vendégségbe ott a kis srácnak volt egy hurricánja,Thunderbolt-ja.Mondom neki BF-109-ed nincs?
    -nincs,mert az milyen?
    -Gyere így néz ki...mutattam neki a képeket,leírások,fegyverzet.
    -Válasz:aztaaaaaaa

Csak érdekességképpen írtam(befolyásolás)

Úgy érdekességképpen,meg nekem ne magyarázd már meg,hogy a Németek technikai hátrányban voltak a világháború alatt!Voltak időszakok mikor megtorpant ez a fejlődés de behozták magukat!
    Kivétel lehet hajók!Az u-boot-ok meg pláne hogy nem voltak technológiai hátrányban!Lehet,hogy pl 41-ben gondjuk volt a t-34-el,de a technológia megvolt csak nem volt kint a fronton(annyi)amennyi elégséges lett volna.Jahhh nem bírta az esőt,meg a sarat,latyakot....melyik bírta?Már 33-ban meg volt a panzer IV 75mm löveggel,szerinted mi mindent rendezett az a fronton?

Hagggyadmár!

Nem technikai hátrányban voltak,hanem darabszámban voltak lemaradva.A Francia hadjárat során ott persze több régebbi,és hadizsákmányból eredő tankjaik voltak ami gyengébb volt....persze azok a tankok nem voltak jobbak a Franciáknál de nem is volt Német!

Jahhh, mutass nekem egy komoly francia tankot,39-40 ben....hát nincs!De ugye nem a Char-b1,b2-re gondoltál?

Ha akkor éltem volna ,és nem Német vagyok(mert akkor egyértelmű),ha választanom kellett volna,több mint valószínű,hogy Német technikába ültem volna!

Üdv!