37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • amigos5
    Igen!Nem egyszerű a téma,de a srác frankón degradálta a német technikát élből.
    A negatív g-s manőver téma megvolt a spiteknél is úgy emlékszem!A kérdés az injektort melyik használta előbb élesben...majd utána nézek,valami olyasmi dereng,hogy a németek előbb használták ezt a megoldást!
  • Firedani
    Hát szerintem még kezdő vagyok rbhez meg sbhez :D. Igazából csak annyi hogy másképp viselkedik a tank meg nincs becsapódás jelző?
  • Garakx
    utolsó bekezdés. ezt magyaráztam. ikont látod oda lősz és sokszor talál.
  • PiciPanzer
    Mindjárt elkezdem sajnálni a német tankereket...
    Március eleje óta játszom mindkét oldallal. Mindkét nemzetnek vannak op, és gyenge tankjaik.
    Elsősorban rajtad múlik, hogy hogyan használod a tankot. Kihasználod az erősségeket, elrejted a gyengeségeket. Tudom, hogy ez elég szar általános szöveg, de hidd el, nem lehet azt mondani, hogy ezzel és ezzel nyomulj mert az tuti jó lesz.
    Amik nekem eddig nagyon tetszettek:

Oroszok:

-T-34-es sor egészen T-34-85(D-5T)ig, utána gyengék, T-54-el sajnos csak pár kört tudtam, menni.
    -SU-85, SU-85M kellemesek
    -a maga nemében a SU-152,SU-122 is nagyon jó, az előbbi viszont tuti 1 lövés bárkinek, egy mozgó lőszerraktár.
    -SU-100, ne ez az igazán király, a legjobb, amit eddig kipróbáltam.

Nehezekkel sokat nem nyomtam, annyira nem fogtak meg.
    -kivétel: KV-2 brutál, ezt ne hagyd ki
    -a 2 IS-2 elég használható, de iszonyat lassan fordulnak
    -IS-3-ig jutottam, de sajnos csak párat mentem vele CBT-n

Németek:
    -TD-ágban JagdPantherig jutottam, ez már sajnos elvesziti a 2x respawnt. Stug-ok nekem nem jöttek be, de a JagdPanzerek nagyon tetszenek.
    -Medeknél PzKpfw IV F2 szerintem nagyon jó, az Aufs. H is tetszett. Panther egy idő után elvesziti a varázsát: gyk. változatlan páncélozottság és löveg egészen Aufs. F-ig(eddig jutottam). T3-ban még nagyon erős, aztán egyre könnyebben szedik ki a nagy kaliberű orosz lövegek.
    -Tigris ág: itt csak Tiger I-ig nyomtam. PzKpfw. III-ag elég jók: jó tűzgyorsaság, az ember nem is gondolná, hogy mit ki lehet hozni 50mm-es lövegből. Tiger I-hez meg nem szabad úgy nekiállni, hogy most aztán én leszek a király, idkfa meg iddqd, kő kövön nem marad, és akkor talán nem lesz csalódás.

Csak óvatosan fedezékről fedezékre előrenyomulni, ha a szitu engedi. Egyedül ne menj nagyon sehova. Figyeld a map-ot, nézz oldalra hátra is gyakran, próbáld az összes felfedezett ellenfél pozicióját észben tartani.

SB-ben játssz, arcade egy vicc, Még RB sem az igazi. SB-n ha nem látod az ellenfeled, az esetek 90%-ban ő sem lát téged, és nem fog kilőni 100m dzsungelen keresztül :).
  • yossarianHUN
    Például a Somua S35 is sokkal jobb tank volt F.o. megszállása idején, mint a németek bármilyen gépe. Más kérdés, hogy a legénység, meg a karbantartás taccsra tette az egészet.

Ez meg, hogy a P51-ig nem volt BF109 szintű szövetséges gép, dettó hülyeség. A Spitfire-nek már az első generációja volt olyan jó, de inkább jobb. Kisebb fordulóív, jobb csúcsmagasság jellemezte, nem játszott olyat, mint a BF109 a C1-es, injektoros motorral szerelt változat megjelenéséig, hogy negatív g-s manővereknél hajlamos volt megszakadni a motor üzemanyagellátása, aminek aztán csúnya koppanás lehetett a vége.

De az egész téma, hogy mi mennyire volt fejlett technikailag, teljesen meddő vita. Mi számít fejlettnek? Az oroszok speciel már a háború legelején felfedezték azt a nagy ördöngösséget, hogy ha megdöntik a tankjaik páncélzatát, akkor jobb effektív páncélértékeket, meg ballisztikai jellemzőket kapnak. Ehhez képest a németek híres-neves Tigrise 42-ben még mindig egy bazi nagy szappandoboz volt, aminek pánclézat terén egyetlen erénye az orosz gépekkel szemben az volt, hogy a páncéllemezei nyers vastagsága többszöröse volt az orosz gépekének. Ennél fogva a mérnökileg jobban kialakított T-34-esek nem tudták átlőni. Akkor most melyik volt a fejlettebb?

Igen, a német tankok tűzerő és páncélvédettség tekintetében többnyire alázták az oroszokat, cserébe folyamatosan lerobbantak/leégett a váltóművük/beragadtak a sárba, ergo az esetek jelentős hányadában a hajukra kenhették a fölényüket. Megint felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb tank: amelyik a csatatéren fölényben van, de hajlamos el se jutni a csatatérig, vagy amelyik csak elégséges teljesítményt nyújt, de mindig megbízhatóan működik.

Nem fekete-fehér a téma, se az egyik, se a másik irányba.
  • Garakx
    na még az ahol a németek ownolják a ruszkikat. kis 20mm-ssel felszerelt pz2 vagy mi agyon üti kis t-26ot. De pl T-28, T-50... BETEG! Azt külöm imádom, hogy a T-34ek 1 lövéseznek szinte mindig. Kedvecem meglövöm pz4-el su-122 vagy t-34. piros lesz commander, loader, gunner vissza lő és bumm.
    Ami tényleg megöli őket egy lövéssel tuti alap lőszer és közelről bele driver hatch vagy test torony.
    De ehhez közel kell lenni. Orosz meg megküld 500ról és bumm.
    Az eddigi legkedvencebb - oké az még CBTben volt de azóta érésem szerint ez nem változott - Tigrissel megköldöm T-34-57. Hit. Ennyi. Vissza lő bumm...
  • Firedani
    Későn írtam. Köszi a választ. Akkor majd nyomulok t26al :D
  • Firedani
    Igen nekem is feltűnt hogy van egy kis rész rajta ahol általában 1 lövéses csak el is kell találni :D. Kérdésem továbbra is fenn áll.
  • Garakx
    orosz. ennyi. Némettel sokat szívsz. Legalább is németet minden hol lövöd meg sajna bumm. Orosz már... más tészta. Ami tényleg olyan feelinget ad mint az orosz az a Panther. Legelső van meg de... áááá igazi ruszki gyilkos :)
  • tutyimutyi2
    stug 3-nak meglövöd a függőleges részt az orrán és vagy gyullad vagy robban
  • Firedani
    Lehet hülye kérdés, de melyik tank ajánlatos kezdőknek? Stug 3 átütése okozott párszor nehézségeket :D
  • Garakx
    Ezzel cimborám is hasonlóan van, hogy de a valóságban ez az ágyú így volt meg úgy ezért megy arra a tankra majd dühös mert nem az történik ami. Én hiába mondom neki ez egy játék. Ha azt mondják a pz IV c-nek 400mm az armorja és 300mm az átütése akkor annyi lesz. :)

Többihez meg azért manapság is látok olyan műsorokat ahol nem azt mondják, hogy ez meg az volt a jampi hanem hogy igen is a sherman szar volt összevetve a némettel.
  • Garakx
    Fordítva. SB-ben csak a térképen látod meg a saját csapattársak ikonja van kinn máramikor. Bár az igazi úgy lenne, hogy RB nincs ikon csak térkép, SB meg térképen csak te meg a célpont - amit el kell foglalni - semmi egyéb.
  • amigos5
    Üdv!

Gottfried téged félre vezettek,és félre vezetted magad!

Valószínű,hogy fiatal ember lehetsz akit megetettek a mai tv-műsorok,tankos játékok,mostani könyvek.Meg az aktuális politikai helyzet!

A WOT,War Thunder ez csak egy játék!Még gondolat szinten sem érdemes belemélyedni,vagy hasonlóságot keresni az akkori valósággal!
    Nem rég láttam egy műsort egy tv-csatornán,ha jól emlékszem "a győztes páncélos",vagy valami hasonló címmel.Hmmm.Ha ezt egy fiatal megnézte aki nem kutakodott a téma iránt azzal szépen beetették,hogy aztán milyen borzasztó egy brutális tank az M4 Sherman,szét vadászott mindenkit.És nem a Firefly-ról szólt a műsor!
    A veteránok beszámolói alapján ha megláttak egy tigrist inkább kiugrabugráltak a tankból,minthogy felvegyék a harcot!Meg egy tigrisre 6 Shermant küldtek,abból 5 veszteségnek leírva!Ezt is veterán katonák mondták.És nem Német katonák!

Tudod.....Német optika,pontos lövés....!

Ugyan ez volt a messereknél ha tehették elkerülték őket,ebben is hasonló volt a helyzet mint a tanknál.És ezt is veterán pilóták elbeszélése igazolja,és dokumentumok,repülések előtti utasítások is alátámasszák.

Vajon miért?Tudom a válaszod "hát a pilóta képzés"....nem csak a pilóta képzés!Igazából a P-51 megjelenéséig,használatba vételéig mert nem mindegy,labdába nem rúgtak.Elárulom neked,hogy voltak olyan könyvek ahol leírják a frankót de azt már nem fogod megvásárolni sehol,mert ezeknek a tartalma nem lenne megfelelő a mai világnak.
    Ezeket a valós információkat csak úgy találod meg,ha olvasol egy hasonló témával foglalkozó könyvet és ott utal a szerzőre!Belecsempészi,hogy ezt azért olvasd el mert hiteles!

Csak egy érdekesség,én gyerek koromban messer makett-et raktam össze!Hozzáteszem tetszik az összes repülő,tök mindegy hogy milyen!Minap voltunk vendégségbe ott a kis srácnak volt egy hurricánja,Thunderbolt-ja.Mondom neki BF-109-ed nincs?
    -nincs,mert az milyen?
    -Gyere így néz ki...mutattam neki a képeket,leírások,fegyverzet.
    -Válasz:aztaaaaaaa

Csak érdekességképpen írtam(befolyásolás)

Úgy érdekességképpen,meg nekem ne magyarázd már meg,hogy a Németek technikai hátrányban voltak a világháború alatt!Voltak időszakok mikor megtorpant ez a fejlődés de behozták magukat!
    Kivétel lehet hajók!Az u-boot-ok meg pláne hogy nem voltak technológiai hátrányban!Lehet,hogy pl 41-ben gondjuk volt a t-34-el,de a technológia megvolt csak nem volt kint a fronton(annyi)amennyi elégséges lett volna.Jahhh nem bírta az esőt,meg a sarat,latyakot....melyik bírta?Már 33-ban meg volt a panzer IV 75mm löveggel,szerinted mi mindent rendezett az a fronton?

Hagggyadmár!

Nem technikai hátrányban voltak,hanem darabszámban voltak lemaradva.A Francia hadjárat során ott persze több régebbi,és hadizsákmányból eredő tankjaik voltak ami gyengébb volt....persze azok a tankok nem voltak jobbak a Franciáknál de nem is volt Német!

Jahhh, mutass nekem egy komoly francia tankot,39-40 ben....hát nincs!De ugye nem a Char-b1,b2-re gondoltál?

Ha akkor éltem volna ,és nem Német vagyok(mert akkor egyértelmű),ha választanom kellett volna,több mint valószínű,hogy Német technikába ültem volna!

Üdv!
  • Garakx
    Nem, soha. Atya úr isten ember...

Miért könnyebb? Kevesebb a rusher camper gyáva barom. 2. pont azért amiért nem mutatja nincs az mint akár RB hogy jééé ott egy piros köztünk van 30 fa csak az ikont látom de oda lövök. Bumm...
  • tutyimutyi2
    az RB-ben kell szabad szemmel az SB-ben még kijelzi
  • bgabor
    Játszottál már egyáltalán SB-t, hogy ilyeneket beszélsz? Hogy lenne könnyebb, amikor ott szabad szemmel kell kell kiszúrnod a célpontodat?
  • Garakx
    Sőt! Hozzá teszem RB, SB könnyebb mint Arcade...
  • Garakx
    Engem is kiütött picit de azért érthető. Arcade kontra SB nem sok külömbség van tankok terén. Túl könnyű lett volna. 125 SB kill és 500 gold... eeeeasy
  • Garakx
    gyorsan is akartam meg nagyon tudok mellé ütni :)
  • tutyimutyi2
    volna valakinek kedve AB-t nyomni tier2-es tankokkal?
  • Gottfried
    *n*
  • Gottfried
    Hát azt nem tudom hogy beszélsz magyarul de írni azt nem tudsz rendesen.
    Egyébként érthető volt hogy mit akarsz momdani csak hát az a fránya fogalmazás...
  • Porsche911
    Mi a franc? Gondoltam ma végre hazaérek aztán nekiállom nyüstölni az eventet WT-n,hogy párszáz aranyat összeszedjek erre így szét van cseszve?Nem elég,hogy bugos de még az SB-seket is így pofánköpik?
    Ez így nem lett nagyon korrekt:/
  • Garakx
    Én rosszuil bezsél magyar! Mi nem lenni volt érthető? :)
  • Firedani
    3-as szint még messze áll tőlem :D. Jelenleg Panzer 3al játszok de gondolkozok azon is hogy inkább fejlesszem ki a Panzer 4c-t.
  • Szpecnyaz
    Stronk hungaryan :P.
  • Gottfried
    Ezt fogalmazd meg magyarul is légyszi! :)
  • Garakx
    Ó! HE lőszerhez még annyit, hogy nagy kaliberű puskákban működik rendesen. KV-2 152sse pl vagy su-152. Egy lövés 1 halál sajna... su-122 122essében is elég jól szuperál bár néha túlélem :)
  • Garakx
    Ha vesszüka kedvenc alig volt belőlea háborúban de itt tápos mint állat T-34-57et látszik, hogy a fejelszett lőszere jobb, bár csak + 6-7mm-vel de akkor is.
  • Garakx
    Lőszerek. Amit érdemes hazsnálni - maradjunk a németekné - az az alap. Ha átütt nagyobb sérülést okoz mint a kifejleszthető APCR. Ha megnézed annak a tömege elég kicsi. ÉS robbanóanyagot sem tartalmaz. Ha a sima lőszer nem visz át vmit akkor ott van az bár akkora kárt nem okoz.
    HEAT lőszer elég használhatatlan sajna max közelről de az átütése kisebb mint akár az alapnak.
    Hasonló típusú lőszereknél - oroszok - pedig a fejleszett jobb mert ad némi extra átütést.
  • Garakx
    Matchmaking egyszerűen működik. Ott van minden tanknál, hogy battle rating. Na +1 -1 battle ratingő gépekkel tehet össze a játék. A pz IV F2 az 3as azt hiszem vagyis min 2-es és max 4es battle rating-ű gépekkel kerülhet össze.
    Ha arcadot tolsz és több tank van nerakva akkor a legnagyobb batle ratinget veszi figyelembe
  • Garakx
    Ne hidd! Én itt is meg offical fórumoj is felvetettem. Én lettem az epic hülye láma...
  • bgabor
    Erre a kívántam többek között rávilágítani, hogy a kifejleszthető lőszer legtöbbször nem jobb, hanem MÁS. Ha te a Panzer4 F2-be kifejleszted az alap AP mellé a HEATet és az APCRt, akkor lesz három tök különböző, máshogyan használandó lőszered, ami más-más helyzetben lesz jó.
  • bgabor
    Nem baj, nem vagyunk egyformák és nem kötelező RB-t vagy SBt játszani. Lehet Arcadozni is, de tudomásuk kell venni hogy annak nincs sok köze a repülőshez vagy a légiharchoz.

De messze nem is ugyanakkora öröm és teljesítmény lelőni valakit Arcadeban mint RB-ben vagy SBben.

Egyszer volt egy meccsem RB-ben, 3 vs 3 maradtunk a végén, és 30 percig küzdöttünk egymással, több landolással, mire eldőlt, olyan jók voltak a pilóták mindkét oldalon. Na az kőkemény küzdelem volt, egy olyan kill felér vagy 1000 Arcade killel.
  • twi452
    régebben volt egyszer ilyen különleges event :)
    arcade pályán respawn-nal és újratöltő fegyverrel de rb repmodellel :)
  • Firedani
    Köszönöm a kimerítő választ :D. Nagyon sok dolgot még nem tudok. Pl. Matchmaking működése. Meg gondolom a kifejleszthető lőszertípus általában jobb mint az alap, nem?
  • flashpointer2
    Én értem hogy ez is a része, de van akinek rohadtul nincs kedve 15 percet a semmiben repülni mert az nem szórakoztató, úgy meg főképp nem hogy azon dől el ki a türelmesebb mert az egyik felteker 20 perc alatt 7000 méterre a saját felszállópályáján másik meg játszani akar és keresi az ellent.
    Irigykedem arra akinek ennyi ideje van hogy RB-t meg SB-t toljon :D
    AB kellene RB repmodellel meg hová lőj nélkül. Tuti az lenne a legnépszerűbb.
  • bgabor
    Nagyobb kaliber= több robbanóanyag a robbanóanyagot is tartalmazó gránátfajtákban. (A nagy átütőerejű APCR lőszerekben például egyáltalán nincs)
    Hosszabb cső = nagyobb sebességgel kilőtt gránát, tehát nagyobb páncélátütés, laposabb röppálya, kissebb lövedékesés. A gyorsabban repülő gránát hamarabb ér célba, ami távol lévő mozgó célnál fontos.

Orosz 57mm-es páncéltörő löveg (ami a ZIS-30ason és a T-34/57-en van) remek példa. Viszonylag kis kaliber, de nagyon hosszú cső. A hosszú cső miatt nagyon kicsi a lövedék esése, lapos a röppálya, nagy a páncélátütés. De a kis kaliber miatt vélhetően nem fogod kicsapni az ellent első lövésre.

A rövid csövű, de nagyobb kaliberű lövegekbe (Stug A, Pz4C az elején, KV-2 később) pedig lehet hogy sok robbanóanyag fér, de a rövid cső miatt pocsék tankelhárító fegyverek, lassan repülő, nagy esésű lövdékekkel, és kicsi páncélátütéssel.

Fontosak még a lőszerfajták is.
    -AP(APHE,APBC) lövedékeknek erősen romlik a páncélátütésük a távolság függvényében, viszont gyorsabbak, így laposabb a röppályájuk, kissebb az esésük.
    -HEAT lövedékek lassan repülnek, pontatlanabbak, de az átütésük állandó, nem függ a távolságtól.
    -APCR lövedékeknek órási az átütésük, de nincs bennük robbanóanyag, csak átmennek a célon mint valami lézersugár, így fontos hogy eltalálj velük valami kritikusat(lőszerrekesz, motor stb)
    -HE lőszerek robbanólőszerek páncéltörő képesség nélkül, csak puha célokra(pl teherautó, légelhárító ágyú, vontatott löveg) vannak.

Most így hirtelen ennyi.
  • bgabor
    Most komolyan?
    RB-ben és SBben nem véletlenül nem a levegőből kezdenek a gépek, egymás közeléből, lévén hogy légicsatánál nagyon komoly szerepe van annak hogy ki milyen irányból és magasságból közeledik a harctér felé. Ez nem lenne ha a gépek egymás közelében kezdenének, azonos magasságon.

RB-ben éppenhogy pont jók a térképek méretei, van is lehetőség manőverezésre és helyezkedésre, de mégse kell félórát repülni a harc előtt mint IL-2ben.