11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • sulouos
    Ez most az itteni "tank gurukhoz" szól:

Egyébként pár napja gondolkoztam rajta, hogy a tankra aggatott lánctalpszemek mennyit segítenek a tank védelmében. Abban biztos vagyok, hogy a keménységük a közelében sincs a direkt páncéllemezhez gyártott acélhoz, de elég kemények egy lövedék jelentős lelassításához?

Egy Zoli Hajói-s cikkben volt szó hogy az APC lövedékek hogy működnek. Ezek a leírás szerint kb. úgy néznek ki, hogy a mezei AP gránátra egy puha vas sapkát építenek, ami becsapódáskor "a páncélra tapasztja" az AP gránátot, ami így sokkal nehezebben pattan le ha szög alatt éri el a páncéllemezt, és (talán) a gránát feje is nehezebben deformálódik vagy törik le ennek az alkalmazásával.

Nem lehet a páncéllemezekhez vagy a gránáthoz képest puhább lánctagoknak ilyen hatása a bejövő gránátra? (nem tudom milyen keményre csinálják a lánctagokat, csak tippelem hogy puhábbnak kéne lenniük)