11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Rue East
    Alapvetően az a módja, amit írtál. Most vagy azt gyakorlod be, hogy villámgyorsan kiszámolod a távolságot (szó szerint ránézésre), vagy szemre már tudni fogod a megfelelő távolság beállítást (a különbség a két verzió között, hogy ez utóbbi alatt a nem tudatos meghatározást értem, hanem egyszerű gyakorlással, tapasztalat útján elsajátítottat). Két dolog miatt vagyok szkeptikus: nagyon pontosan úgyse tudod kiszámolni és az átlag játékos biztosan nem fogja szorozgatni a vonásokat (erre céloztam lentebb), ezt tapasztalatból mondom.
    Miután a távolság értéked megvan, találkozol az alapvetően két fajta beosztású irányzékkal, a fix és az állítható. A fix az egyszerűbb, jelenleg is ez van a játékban, csak te magadnak kell meghatároznod a fehér kereszt, azaz a becsapódás helyét. Baloldalon van a skála, hektóméterben, te meg egyszerűen az általad gondolt távolsághoz tartozó célkeresztet viszed rá a tankra. A másik fajta az állítható, ekkor te magad állítod a távolságot, diszkrét lépésekben és a célkereszted ennek megfelelően mozgást végez (elvileg, a red orchestra bizonyos verzióiban például nem mozdult el), tehát végig egyetlen egy célkeresztet látsz. Itt egy videó, hogy a különböző játékokban hogy valósították meg a Panzer IV-es irányzékát: http://youtu.be/lPnw0PqUlX0.
    Kis távolságokra ez azért nem lesz olyan kardinális kérdés (olyan 5-600 méterig), viszont ha lesznek nagy nyílt pályák, na ott majd elválik ki tud lőni és ki nem. Számomra ez egy tankos játék sava-borsa, szerintem nincs az a Boelter medál (van még ilyen?:D) ami felér egy 1000 méterre, oldalirányban, egyenetlen terepen robogó harckocsi első lövésre telitalálatos kilövésénél.