Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
davidbog #4665 OFF
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kösz a linkeket, főleg a 3. az ami nagyon adatgazdag (természetesen orosz oldal, mi más lenne :)). A 750 m/s az a HE lövedéké a Pak44-nél. A K81 variánsoknál lehet, hogy nagyobb a HE is, mert azok DP (dual porpose - kettős célú) )lövegek. Mintha HE-nél is 900+ m/s rémlene valahonnan, csak azt nem tudom honnan. Majd valamikor megkeresem, most már nem.
Mindkét lőszer osztott volt, az egyesített lőszerek iszonyat nehezek lettek volna, a PzGr43 54,9 kg, az SprGr 51,8 kg, ja és hosszúak is több mint 1300 mm-esek. Ezeket bebűvészkedni a závárzatba, töltényűrbe még két embernek se egyszerű. Vontatott lövegnél még csak-csak, de Jagdtigerben vagy Mausban esélytelen.
Az L/61 azért gyanús, mert az L/55-nél a 370 MPa tervezett nyomás mem kevés. Azzal tudnia kéne az 1000 m/s-ot. A 1946 BIOS report-ban van adat 1000 sőt 1090 m/s-os penetrációra is. Meg vannak átütés-sebesség görbék is, ott a 12,8 cm-esnél ~1070 m/s-ig folytonos a görbe (ép a lövedék a becsapódáskor) azután szaggatott (széttört). Most akkor vagy az van hogy bírta volna az L/55 az 1000 m/s-ot vagy az, hogy ezek az 1000+ m/s-os adatok egyszeri adatok egy-egy teszthez. És akkor az a 370 MPa nem a tervezett maximum hanem csak tervezési (méretezéshez vett) max nyomás és ezt tartósan nem bírta volna a löveg. Csak akkor nem tudom miért adták meg. USA és orosz lövegeknél a max nyomásra azt a nyomást adják meg amit még használtak is, nem a tervezésit.
Örülök hogy újra aktív vagy, mindig csíptem a linkjeidet. :)