Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Arra akartam rámutatni(rosszul:), hogy a német hadiiparnak nem okozhatott túl nagy problémát az acéllemezek felületi edzése, mert viszonylag egyszerűen a lemezgyártás során megoldható volt inkább az idő és helyigényes volt.
Az első vita onnan indult ki, hogy mennyiben befolyásolta a német páncélok állapotát az 1944-től egyre erőteljesebb ötvözőhiány.
Aztán jött a davidbog és köztemi eszmecsere, amit igazából az váltott ki, hogy egy elemzésben a különféle felületi edzések is bekerültek a paksamétába.
Én emlékeim szerint nem állítottam olyat, hogy alapból a felületi edzéssel (legalábbis a láng- vagy gáz- alapúakkal) komolyabb gondjai lettek volna a németeknek (vagy ilyesmit már legfeljebb 1945-ben tudnék elképzelni), én az ötvözők hiányán pattogok, és bizonyos felületkezelési eljárásoknál használnak ötvözőket. A baj csak annyi, hog persze az angol terminológia "Face hardened steel" gyűjtőszavával illetik sokszor ezeket, nem részletezve pontosan milyen felületedzési eljárásról beszélünk.
A #4013-ban én is említettem, hogy a német Pz.III-asok amerikai tesztjeinél lángedzett acélpáncélt említenek, viszont azért hoztam ezt a tesztet fel, mert az is látható benne, hogy erősen ötvözött acélt használtak.