37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Rue East
    Mondjuk ha nem lenne árkád, nem kéne MM se, meg lenne határozva, hogy mi és mennyi mehetne egy adott csatában és kész, minthogy ez eddig is így volt egy rakat játékban.
  • davidbog
    Nekem ez K44 L/61 kicsit gyanús. K44 L/61-ről ha van valami jó féle adatod az jöhet.Mivel nem mindenkit érdekel itt jöhet privátba is vagy a haditechnika topikba. A Pak40 L/61 is jó, (az az AA löveg alapú ami a Stuerer Emil használt).
  • lammaer
    Balance nélkül csak tökönlőnék magukat... mert onnantól kezdve ha pl az lenne amit te javasolsz, akkor mindenki csak a ferdivel menne, hiszen senki sem akar kiszúrni magával, hogy szándékosan hátrányba kerüljön.
  • Ilosz
    Hát persze, mindkettőn ugyanaz a sebbeség, akkor tényleg nem az L/61-re utal. Kicsit megtévesztett a számozás, mivel a K44 L61 variánsát is tesztelték és azelőtt pont egy ilyen akadt a kezembe.
  • davidbog
    Dehogy nem, az is az. A Pak81, Pak80, K44, Kwk44, Pak44 mindegyik ugyanazt a 12,8 cm-es lövegcsővet jeleneti, tehát a ballisztikájuk is ugyanaz. Azonos lövedékek esetén mind ugyanazt az átütést tudja.
    A különbségek a lövegtalpban, lövegbölcsőben, csőszájfékekben, irányzógépekben van.

Látható hogy mindkét dokumentumban 920 m/s a csőtorkolati sebessége a PzGr43-al. A sok helyen szereplő 845-880 m/s-os adat nem igazán lényeges, csak ha mondjuk csökkentet lőporral tüzeltek.

Az első kép az az oldal a könyvől, amelynek egyes adatai a haditechnika topikban is szereltek a tömegadatok miatt (ami elég rejtélyes). Ezt a képet külön köszönöm, mert szerepelnek rajta a hosszűsági adatok és a hátrasiklási hossz is (ami amúgy azzal 870 mm-el iszonyat sok).
  • Rue East
    Nem, de elolvasni se.
  • Sherman0070
    muszáj ezt a sok papír adatot kirakni ide? :D
  • Ilosz
    Most nézem, hogy a második nem pont az L/55-el foglalkozik, bocsánat!
  • Ilosz

Ezeket találtam, amik valamennyire a löveggel foglalkoznak. A felsőbb a "Heavy Jagdpanzer"(Speilberger, Doyle, Jentz)című kötetből való a német pedig a "PanzerAbwehrKanonen" bizonyos Franz Kosar által, bár megkérdőjelezhető a hitelessége.
  • Nazarov77
    Igen kb nagyjából úgy jön ki, fejlesztőknek lehet ez volt a célja hogy korszakokként rakják össze csak úgy jönnek ki a dolgok hogy maguknak kedveznek ezzel megint.
    Pl az 1942es német gépek vígan egy szinten vannak 1943-44es orosz gépekkel.

Most a Rank 1 teszt tankoknál durván 1938-40es korszak lenne. Németeknek Panzer 3 E,F Panzer IV C, 38(t)k vannak, oroszoknak t-26,28,60 stb meg a T-34 1940 L11 ami lehet történelemhű de teszten mindent roflstompol, és odáig fajult hogy egy csatában 1-2 kivétellel csak ezek voltak, nyilván.. ki akarna 38(t)vel menni ha ott a T-34.

Ez a kedvencem ami a wotba is volt, történelemhűség indokkal kedveznek az oroszoknak, balance okokkal meg megszivatják a németeket.
    Vagy legyen történelem hű de akkor mindenkinek, vagy legyen balance de akkor mindenkinek.
    Ha Tigrist, Ferdinandot leraknák Rank 3ba ahol kb 1942-43as tankok vannak nem 44es mint rank 4be akkor nagy sírások lennének a másik oldalon, de ez nem fog bekövetkezni.
  • davidbog
    Na elrontottam A 90°-os adatok közül nem a 2. hanem a 3. sor passzolna táblázatomban a 4. 60°-os sorhoz.
  • davidbog
    Jobban átnézve a tech treeket tényleg nem korszak alapján van. Csak mivel 5-ös könnyen lehet korszak alapján történőnek is nézni. Minden esetre ettől még mindig nem tetszik ez az 5-ös tech tree, olyan kevésnek tűnik. Igaz a battle rating miatt nem is lényeges hogy több legyen.
  • Nazarov77
    Igen valahogy úgy.
    Kezelő felület úgy néz ki a játékba első ránézésre mint ami a WoTba van, alul vannak a slotok mint a wotba, országonként 3 van, silverért tudsz venni még kettőt, a többit már goldért. Csak itt annyi a különbség, hogy a repülőket amiket bepakolsz a slotokra azokat mindet viszi arcadeba és ha egyikből kilőnek akkor kiválasztod a felugró ablakon a következőt amivel menni akarsz és már be is spawnoltál.

A legénység és a tankok/repülők megvalósítása nagyon jó a játékba, sokkal jobb mint a wotba mert:
    Ha itt megveszel egy gépet az örökre a tiéd marad, nem kell eladni, nem is lehet, pl nekem a Japán tech treeről pár 4es és 5ös gépen kívül megvan minden, de pár kattinttással ki tudom cserélni a top összeállításomat mondjuk rank 4ről rank 2re és akkor azok ellen játszok.
    Legénység meg úgy van hogy az adott slotokon vannak, ha van egy új géped akkor fizetni kell a kiképzésükért, hogy berakhasd de ha lecseréled egy másik gépre akármikor visszarakhatod a régit, nem kell megint fizetni a képzésért, nem felejtenek.

Ezt Így kell elképzelni van 4 slotod 1 2 3 4 és a 3.ra mondjuk ki van képezve mondjuk a Ki-84 hayate és korábban ezen a sloton már volt egy A6M2 és úgy döntök ki akarom cserélni erre mert kisebb tierben akarok játszani akkor a sloton a kis nyilakra megyek, és kiválasztom a gépet, berakja ingyen a 3. slotra mert ezen a sloton a legénység korábban már használta.
    Viszont ha az 1. 2. 4. slotra akarnám visszarakni akkor azért már kérne kiképzés pénzt mivel azokon a slotokon lévő legénység még sohase használta.

Szerintem ez nagyon jó kis rendszer.
  • Rue East
    Még szép, hogy a legnagyobb rangú, tierű, ratingű (akárminek nevezzük) géped alapján kapsz csata besorolást, máshogy nem is lehetne ezt normálisan megvalósítani.

Én nem tudok róla, hogy dedikáltan korszak alapján lenne a besorolás (Nazarovank is ez csak a saját megjegyzése volt), csak nagyjából pont úgy jön ki.
  • Droughert
    HB-battle a megoldás, oda csak 1 tankot vihetsz be.
  • davidbog
    Az MM-nek akkor a battle rating számítana. Tehát nem jó az ha mondjuk egy nemzetnél összesen két gépem van egy 2-es és egy 7-es battleratinggel rendelkező, mert akkor a 2-es is abba a csatába kerül amibe a 7-es. Maximum ha van elég magas szintű harceszközöm akkor az alacsonyat nem választom ki. Tehát ne akarjak egy nemzetnél kevés de nagyon különböző battle ratinggal rendelkező harcjárművet, mert a garázscsata miatt beszívom. Jól gondolom?

Ez a korszak alapján történő besorolás nem igazán tetszik. Mindegy ez van.
  • davidbog
    Nekem ez van.

Az első 3 sor a WWII Ballistic: Armor and Gunnery-ből származik.
    A 4. és 5. Az 1946 BIOS report dokumentum grafikonjaiból lett leolvasva. Ennél a leolvasás nem biztos hogy teljesen pontos, mert ahogy ez lenni szokott mindig a legérdelesebb dolgoknak a legrosszabb a scanelési minősége...

Az linkelt oldalon lévő 60°-os adatok (a 189 és 187 mm kezdetű oszlopok) azért nem szerepelnek a táblázatomban mert egyszerűen nem volt kedvem beírni. Illetve nem hiszem el hogy a 90° és 60°-os átütés között kezdetben 70 mm-es eltérés van, majd a távolság növekedésével a különbség 50 mm-re csökken. Ilyen hatalmas különbség a 90 és 60° között mindössze egy lövegnél van, pedig a táblázatomban ~30 olyan löveg szerepel, amelynél 90 és 60°-os adat is van. (Az az egy amelynél ekkora különbség van az a 90 mm M3 löveg és valószínűleg a 90°-os adat Armys a 60°-os Navys, ezért nagy a különbség.)
    Az a 90°-os adat ami a táblázatomban a 2. sorban van az passzolna a 4. sorban lévő 920 m/s-hoz.
  • Nazarov77
    Hát még viszonylag új ez az 5 rankból álló rendszer, ezekbe vannak elosztva a tankok/repülők balance és korszakok szerint. A battle rating azt befolyásolja, szerintem, hogy minél magasabb a szám annál nagyobb eséllyel rak egy rankkal fentebbi csatába. Pl Rank 3as repülőkkel nem ritka hogy 4esek közé rak de akkor is kb a 4esek közül az alsóbb réteghez nem a legnagyobbak közé.

Rank 5be vannak a sugárhajtású gépek, meg ahogy elnézem a kiszivárgott képen a tankok közül a post warosok. Repülősben pl Rank 4es géppel sose rakott még össze sugárhajtásúakkal, szerintem nem is fog. Remélem tankosba is így lesz.

Ami a németeknél Rank 5be van azok a Panther F, Panther II és a 105mmes Tiger II

Oroszoknál meg: IS-3, IS-4,T-54, ISU-152 (na ez mondjuk nem post war nem tudom miért ide került, az ISU-122esek 4esek)
  • [NST]Cifu
    És megint jön a "kinek helyesek a forrásai" tipusú vita. :D

Ilosz adatait én itt találtam meg, itt pedig a középső oszlop forrása a Lorrin Bird's WWII Ballisics, míg a hátsóé Chamberlain & Doyle.

Szintén ebben a topicban lejjebb van a következő:

Chamberlain & Doyle:
    Csőtorkolati sebesség: 845m/s
    500m = 178mm
    1000m = 167mm

Senger und Etterlin:
    Csőtorkolati sebesség: 920m/s
    500m = 215mm
    1000m = 202mm

Hogg:
    Csőtorkolati sebesség: 1000m/s
    1000m = 230mm

Mindegyik adat 30°-osra vonatkoztatva.
  • Sherman0070
    A teljes tech tree akkora várható amikor elkezdődik a játék 3. fázisú tesztje vagy mije?
  • davidbog
    Mivel a repülés része nem érintett meg, nem néztem még utána, nem igazán értem ezt a rank - battle rating dolgot. A MM szempontjából melyik számít a rank vagy a battle rating?

"A Jagdtiger 128mm-es lövege többé-kevésbé hasonló átütési értékekkel bír, mint a hosszú 88-as."
    Inkább kevésbé. A 12,8 cm-es sokkal erősebb. A legtöbb helyen 860-880 m/s-os csőtorkolati sebességre adnak meg átütést. Ha páncéltörő lövegként alkalmazzák akkor viszont ez 920 m/s. A Kwk44/K44/Pak44-nek 60°-os (vízszintestől) lemez ellen 1 km előnye van, tehát ugyanazt az átütést 1 km-ről távolabbról tudja mint a Kwk43. De ami lényegesebb, hogy 30°-os lemez ellen még nagyobb az előnye. Nincs róla adat de kb 100-105 mm-es 30° lemezt üthetett át 1 km-ről, tehát a T-54-esek homlokpáncélját (uyge a jugó teszten a Kwk43 semmilyen távolságból nem tudta átütni még APCR-el se). Úgyhogy a játékban se fog gondot okozni neki a T-54, legalábbis nem kellene. Lehet hogy a Kwk43-nak se lesz probléma a 100 mm 30° közelről, mert ha egyszrű RHA alapú átütés lesz (az eddig leaírtak alapján igen) akkor az erősen döntött páncélok nem lesznek annyira hatékonyak mint IRL.
  • Ilosz
    Nemigazán.
    128mm L/55 APC:
    100m----282mm---189mm (Első 50°-ra, második 90°)
    128mm L/55 APCBC:
    100m----267mm---187mm (Első 50°-ra, második 90°)
    128mm L/55 AP:
    100m----246mm (Ez is azthiszem 50°-ra vontakozik, de nem vagyok biztos, később még utánnanézek)
  • [NST]Cifu
    A Jagdtiger 128mm-es lövege többé-kevésbé hasonló átütési értékekkel bír, mint a hosszú 88-as.
  • Ilosz
    A fejlesztők kijelentették, hogy ez csak egy bug, szóval nem kell készpénznek venni.
  • [NST]Cifu
    Akkora nagy problémákat ezeken a képeken nem látok. A Tiger II. és a JagdPanther battle ratingje 6.0, a JSz-2 és a T-44 is nagyobbat kapott ennél.

Ami kínosabb, de szerintem bétás állapot még, hogy a T-54 és a Panther II. egyaránt 7.7-es BT-vel bír, csodálkoznék, ha így maradna...
  • [NST]Cifu
    Arra akartam rámutatni(rosszul:), hogy a német hadiiparnak nem okozhatott túl nagy problémát az acéllemezek felületi edzése, mert viszonylag egyszerűen a lemezgyártás során megoldható volt inkább az idő és helyigényes volt.

Az első vita onnan indult ki, hogy mennyiben befolyásolta a német páncélok állapotát az 1944-től egyre erőteljesebb ötvözőhiány.

Aztán jött a davidbog és köztemi eszmecsere, amit igazából az váltott ki, hogy egy elemzésben a különféle felületi edzések is bekerültek a paksamétába.

Én emlékeim szerint nem állítottam olyat, hogy alapból a felületi edzéssel (legalábbis a láng- vagy gáz- alapúakkal) komolyabb gondjai lettek volna a németeknek (vagy ilyesmit már legfeljebb 1945-ben tudnék elképzelni), én az ötvözők hiányán pattogok, és bizonyos felületkezelési eljárásoknál használnak ötvözőket. A baj csak annyi, hog persze az angol terminológia "Face hardened steel" gyűjtőszavával illetik sokszor ezeket, nem részletezve pontosan milyen felületedzési eljárásról beszélünk.

A #4013-ban én is említettem, hogy a német Pz.III-asok amerikai tesztjeinél lángedzett acélpáncélt említenek, viszont azért hoztam ezt a tesztet fel, mert az is látható benne, hogy erősen ötvözött acélt használtak.
  • Ilosz
    Nemértem, mindenki sír, a developerek is, hogy nincs magas szinten ellenfele a szovjet "modern" páncélosoknak, alaptalanul természetesen. Mindenki elfelejtette a Jagdtiger-t? Félkézzek eljátszadozik az IS-4-el vagy akár bármivel az 50-60-as évekeig előremenőleg.
  • Nazarov77
    Hát high tierben muszáj prototpipusokhoz nyúlniuk mivel ragaszkodnak a f*s IS-4esükhöz ami már valami fétis az oroszoknál (igazából egy hulladék volt), az ellen kell valami.

Azt viszont örömmel látom, hogy egy korábbi kiszivárogtatás óta változott a rank kiosztás. Egy régi táblán a Henschel tornyos Tiger II Rank V volt, aminek semmi esélye nem lenne rank V IS-4 és T-54 ellen, mostani kiszivárgott képen meg már Rank IV oda sokkal jobban illik, szóval a fejlesztők is belátták, hogy semmi értelme nem volt Rank Vbe ahol nem tud mit kezdeni a vele egy szintűekkel.

Rank 5 végül is a post war cuccok helye, semmi keresnivalója nem volt ott, ha realiszikusak akarnak maradni akkor a mostani kiosztásokkal többé kevésbé rendben vagyok.

T-34 Rank Ibe még mindig overkill, az egy dolog hogy realitásból nézve tényleg oda való, csak mivel ez egy játék, mindenki az easy modot fogja választani, teszten is ez volt, 80% csak T-34 volt egy csatába, izgalmas és változatos.
    Mihelyst kivették átmenetileg tesztről egyből élvezetes lett a Rank I.

De viszont ha tényleg ennyire ragaszkodnak a realitáshoz akkor nem fair hogy csak a ruszkiknak kedvezzenek és kerüljenek be kedvező helyre, Tiger Iet és Ferdinandot akkor le kéne hozni Rank IVből IIIba mivel mind a kettő 1943as rank IVben meg 44es tankok vannak.
  • Ulvar
    Hm...na csak a WT felé próbáltam egy kicsit szőrszálhasogató lenni, tekintve azt, hogy ígéretükhöz híven csak és kizárólag valós és fizikailag létező harci járműveket tesznek a játékukba, ellenben a WoTal.
  • Nazarov77
    Az alváza létezett teljesen működőképes állapotba, csak a tornya volt a G verzióról.

• Ulvar
    Röviden és tömören: Panther II fizikailag nem létezett.
  • Sherman0070
    Azt nem értem ezekben az új képekben hogy mértnem mutatja mennyi játékos van épp fent? Én úgy tudom hogy azt is mutatja.
  • Nazarov77
    Nagyon dióhéjban:
    A Panther II tervei a Panther ausf. F előtt készültek, célja az volt, hogy növeljék az oldalpáncélt mert a D oldala érzékeny volt az AP puskákra, de ezt a problémát megoldották a Panther kötényezésével. A Panther IIből egy alváz készült összesen, amire a Panther G tornyát rakták rá, ez egy múzeumban látható is.

A Panther F 1945ös fejlesztés lett volna csak közbejött egy kapitulálás. Az újítás gy új tornyot jelentett a Schmalturmot aminek jobb lett volna a védettsége, eltűnt volna a gyenge pont a lövegpajzs alól, a torony tömege is könnyebb volt mint a régi és gyártása is könnyebb lett vola. Plusz volt rajta távolságmérő is.
  • Susarc
    ohh
  • Caterpillar
    A T-54 már '46-ban szolgálatba állt...
  • Ulvar
    Miért és a Panther II? Én úgy tudtam hogy a Panther F verzióját hívták Panther II-nek is néha, mert akkora különbségek voltak a korábbi verziókhoz képest. Nem volt külön Panther II típus...vagy valaki javítson ki ha tévedek. Cifu segíts e kérdésben :D.
  • Susarc
    T54??? 1951-ből?? WTF?
  • Droughert
    Pont azt szúrtam ki én is.
  • Caterpillar
    Az a Panther II, az annyira menő, hogy az valami csoda! :O
  • Ilosz
    Tegnap kaptunk, 1-2 leaket a tankokkal kapcsolatban.
    Tessék nézelődni:
    http://www.flickr.com/photos/116091295@N05/sets/72157640679875084/