11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Rue East
    Teljesen új típust írtam. Arra utalva, hogy nem nulláról kezdték. Való igaz, hogy így hülyén hangzik, mert ettől még a Tigris egy új típus, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az új típusjele.

#23921. "Viszont ezzel a doboz felépítménnyel sokkal jobb belső teret tudtak kialakítani, mint a T-34-esben, ami egy nagyon ZSÚFOLT harckocsi"
    #23891. "...Akkoriban még nem tulajdonítottak ennek olyan nagy előnyt hogy megérje feláldozni a jól kihasználható belső teret."
    Tehát akkor ezek szerint mégis ez volt az elsődleges szempont? Továbbra se hiszem hogy lemondtak volna a döntött páncélzatról a belső tér miatt!

Továbbra se szerepel a mondatokban, hogy elsődleges szempont volt! Nem rangsoroltam, nem véletlenül. Annyit írtam, hogy fontos szempont volt.

Hogy emlékszel, hogyan vannak elhelyezve a lőszerek a Párducban meg a Tigrisben? Azokon a képeken amiket én láttam kb ugyanúgy! Ráadásul az alap lőszerjavadalmazás is közel van egymáshoz. Persze ebben segít az is hogy a Párducnál kisebb a kaliber. A felépítésük alapjaiban ugyanaz. Az elrendezést nem befolyásolta ebben az esetben a döntött páncéllemez.
    Úgyhogy a belső tér kialakításától úgy látszik teljesen független a lemezek döntöttsége!

Egyrészt az összes német páncélosban hasonló módon van elrendezve a belső tér. Ha a belső elrendezés köré építik fel a testet, már nincs értelme ennek az összehasonlításnak.
    Ugyanolyan effektív páncélozottság megléte mellett a döntött lemezekből álló tanknak, ha ugyanakkora a külső mérete, mint a doboz szerű testtel rendelkezőnek, akkor kisebb a belső térfogata. Meg lehet közelíteni másik oldalról is, ha ugyanakkora belső térfogatot szeretnénk, döntött lemezekből nagyobb harckocsi lesz. A vasút miatt a harckocsi szélességek többé-kevésbé adottak. Ha döntött a harckocsi oldala, akkor kisebb a toronygyűrű, kisebb toronyba pedig kisebb löveg fér.