Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Rue East #23934 Nem azt írtam, hogy "abból következik", hanem "ebből és még más egyebekből"
Akkor írd le azt is kérlek, hogy milyen más egyebekre gondolsz.
Egyrészt a T34 a németek látásmódját a harckocsitervezésben megváltoztatta, már a Tigris tervezése közben.
Hát ez igen erős túlzás, a döntött páncéllemezek alkalmazásáról vallott álláspontjukat változtatta meg. Ez megint a T-34-es túlértékelése.
Ezek a típusok lettek aztán valójában azok a hk-k, amiket a németek arra szántak, hogy évekig dominálják a harctereket.
Tigrist is erre szánták és ez meg is valósult. Emeltet a németek nem rendelkeztek olyan erőforrásokkal, hogy csináljanak egy, csak átmenetinek szánt, nehézpáncélost.
még be sem fejezték a fejlesztését már olyan dolgokat terveztek, amik túlmutattak rajta.
A Királytigris fejlesztése (legalábbis a program győztes Henschel változaté) körülbelül pont akkor kezdődött, mint amikor a Tigris sorozatgyártása elkezdődött, '42 augusztusa. Ebben nincs semmi rendkívüli. A Párduc II fejlesztését '43 elején kezdték, amikor a Párduc még be sem mutatkozott a csatamezőn. A lényeg az volt, hogy fejlesztettek egy új löveget (az L/71 hosszú 8,8 cm-es páncéltörő ágyú) és építeni akartak hozzá egy tankot.
Miben mutat újat a Királytigris az erősen döntött páncéllemezekből felépülő harckocsi testen kívül?
Hogy Doyle nem írta, az egy dolog, 5 év múlva lehet kijön egy könyv, amiben benne lesz.
Akkor ezek szerint 5 év múlva, majd lehet, hogy igazad lesz ebben.
Hát hajrá, majd írd meg mire jutottál a kutatásoddal!
Azt írod, hogy "szintén több szakíró számára is". Én sehol máshol nem olvastam még ezt a Tigris átmeneti konstrukció állítást, ez Ford saját gondolata. Nevezd meg akkor légyszíves azt a többi szakírót.
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.09.02. 18:51:15