Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Yag #21342 Bizonyára megosztottátok már azokat a videókat amik egy sorozat keretében a TV-ben ment le a DW csatornán. Valószínű hogy többen láttátok is, és abból számos meglepő infó elő is került hogy miként is zajlottak a valóságban ezek a tankcsaták.
Az egész sorozatot valaki felpaszírozta Y-re. Megnéztem majdnem mindet, és nagyon tanulságos volt. Szinte az összes itt szóbakerült kifogásra és kínra választ lehet kapni belőle, pro és kontra érvekkel. A túlélők mesélik ek személyes élményeiket hogy ott és akkor mivel is álltak szemben ... érdemes rákeresni. "A legnagyobb tankcsaták" címmel ment.
Tehát ha valakit kikapnak egy lövésből az a valóságban is előfordulhatot ... ennek tudatában már értem, hogy a második lövés esélye ott is nagyon ritka volt. Általában egy lövés egy tank alapon mentek a csaták.
Nekem a legtanulságosabb a tűzerő és lőtávolság aránya volt.
Végig néznve elméláztam azon, hogy melyik tank mikor volt erősebb és gyengébb az adott harctéren és miért. Ennek okán már nincs annyi kifogásom a játék ellen. Persze dühítő hogy ha nincs eredmény és szar érzés ha kiszedik az embert de mi lett volna ha ott vagyunk élőben a II. VH-ban egyik vagy másik ilyen tankban ? Persze tudjuk, hogy nem tökéletes szimuláció de valahogy játszhatóvá kell tenni egy olyan szituációt és miliőt ami még a valóságban is ellent mondott a józan észnek és elképzeléseknek. Valószínű hogy sokan azt hitték az adott tankban, hogy védve vannak és túl fogják élni mert jó a páncél vagy erős a löveg ... aztán a következő pillanatban tök mindegy hogy a homlokpáncélja hány centis mert nem is onnan érkezik a lövés.
Tanulság számomra, hogy a legtöbb túlélő léte és az, hogy éppen Ő meséli el hogy mi történt csupán a vak szerencsén múlott és nem csak a technikán vagy taktikán.
Mind a németek mind az angolok vagy oroszok oldaláról tanulságos vélemények hangzanak el, hogy milyen felszereltésggel mit is értek el és hogyan. Majd miért vesztettek vagy lettek veszteségeik ... és miért. Ezekből a filmekből szerintem sokat lehet tanulni ... ha mást nem valós történelmet :)
A legnagyobb tankcsaták - El Alamein - a csata.avi
A legnagyobb tankcsaták - Normandiai tankcsaták.avi
A legnagyobb tankcsaták - Az arracourt-i csata.avi
A legnagyobb tankcsaták - Az ardenneki csata.flv
A legnagyobb tankcsaták - A kurszki csata I-II
A legnagyobb tankcsaták - A Blockbuster-hadművelet.avi