37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Stefan99 #21349 Nagyon jól megcsinálták a tankokat és a repülőket egyébként(nem egy szimulátor, teljesen valósághű szinten, de azért jó), viszont a gépeket körülvevő környezetet, célokat stb teljesen elhanyagolták. Egyáltalán nem jön át egy 2. vh érzés, de egy igazi háború érzés sem. Hangulatát tekintve egy árkád tank/repülőgép lövöldözés, és ennyi. -
Stefan99 #21348 Hát igen. Olyan a valóságban aligha fordult elő, hogy az egyik tank háromszor átlőtte a másikat, majd a másik ráfordult, és egy lövéssel szanaszét robbantotta.
De egyébként is sok mindenben nem valósághű a játék. A tank párosítások, hogy mi mivel kerülhet össze a legnagyobb, de vannak kisebbek is.
Pl a valóságban nem nagyon volt ilyen, hogy egymás mellett keringőztek ellenséges tankok. Nem mondom hogy soha nem fordult elő, de töredéke max. a játékban előfordulónak.
De már eleve azért sem lehet valósághű, mert a valóságban szinte mindig volt gyalogság is az ütközetekben, AT ágyúk, aknák, stb.
Az ütközetek sem úgy zajlottak, hogy elindult a csata, és mindenki elment valamerre bóklászni, ahova kedve tartotta, hanem összehangolt akciók voltak. A csaták nem egy körért zajlottak az erdő közepén(ahol egyébként nincs is semmi, csak fák), hanem kiépített állások ellen.
-
Yag #21347 Sorry. Tigris vs Sherman volt a szitu. -
Yag #21346 Egyetértek, a filmek illusztrációk. Esetleg kedvet adnak egy kis Játékhoz, Max ha valaki nagyon morcos, akkor láthatja, hogy a valóságban se volt könnyebb ez a dolog.
Amit írsz meg bosszantó tud lenni de talán az élet is produkálhat hasonló hülye helyzetet.
Ha megnézed a Normandiai részt pont a végén volt egy eset, hogy egy Párduc vs Sherman közvetlen közelről lőttek egymásra. Gondolhatod ki nyert de az esetet a Sherman túlélője mesélte, tehát hiába lőtték ketté a tornyukat 5 méterről még is le tudtak lépni és ez által el tudta mesélni az esetet.
Persze ez csak érdekes nem kell párhuzamot vonni a játék és a doksi filmek között, és ebben teljesen igazad van. -
gstup #21345 Nekem a legtanulságosabb az a videó a youtubon amikor a párduc kilövi a shermant és a párducot az m26.Sherman 1 lövést kap.Ilyen a játékban is van.És akkor feldobja hogy commander wounded,gunner wounded stb.A videóin is így volt.Szegény commander 1 lábbal mászott ki a tornyon,még rajta kívül ketten kászálódtak ki.Persze itt az m18 és m társai(tudom átmegy rajta a lövedék?!) az összes kezelője piros még is vígan ficánkol. :) -
Molot115 #21344 Jók az általad említett kisfilmek. De egy dolog a a valóság és egy másik dolog maga a program ami "próbálja" ezt szimulálni vagy lemodellezni. Szerintem sokat nem magyaráznak meg ezek a filmek a játékot illetően, hiszen a játék egy program amiben vannak hibák. Ráadásul olyan hobák amik mindenki számára nyílvánvalóak. A valóságban a legtöbb harckocsi harckocsi elleni küzdelmet az döntötte el hogy ki vette észre a másikat előbb. A játékban is sokat eldönt ez, de egy valamit nem vesz figyelembe, igaz talán érthető okokból. Az átütő találat minden esetben a harckocsi harból való kiesését jelentette mert a személyzet azonnal elhagyta azt.
Az meg hogy 1 lövésből kiszednek sokkal inkább érthető mint amikor 3-4-5 vagy akár több átütő találat se elég... Mert néha annyira pofátlan a kill cam hogy mutatja hogy bent robban a lőszer de még kettőt utánna kell küldenem mire ground unit destroy lesz.
Ettől függetlenül a filmek nagyon jók, a játék szórakoztató sok esetben ha elfogadja az ember hogy ez egy játék. De nem szabad összekeverni a valósággal mert sose lesz hozzá a jelenlegi szintnél sokkal közelebb. -
Yag #21343 " Lehetsz gyakorlott leleményes és óvatos, de ha nincs szerencséd nem mardsz életben !"
( Tpr Phill Lawrence
Sherbrooke Fusiliers Regiment ) -
Yag #21342 Bizonyára megosztottátok már azokat a videókat amik egy sorozat keretében a TV-ben ment le a DW csatornán. Valószínű hogy többen láttátok is, és abból számos meglepő infó elő is került hogy miként is zajlottak a valóságban ezek a tankcsaták.
Az egész sorozatot valaki felpaszírozta Y-re. Megnéztem majdnem mindet, és nagyon tanulságos volt. Szinte az összes itt szóbakerült kifogásra és kínra választ lehet kapni belőle, pro és kontra érvekkel. A túlélők mesélik ek személyes élményeiket hogy ott és akkor mivel is álltak szemben ... érdemes rákeresni. "A legnagyobb tankcsaták" címmel ment.
Tehát ha valakit kikapnak egy lövésből az a valóságban is előfordulhatot ... ennek tudatában már értem, hogy a második lövés esélye ott is nagyon ritka volt. Általában egy lövés egy tank alapon mentek a csaták.
Nekem a legtanulságosabb a tűzerő és lőtávolság aránya volt.
Végig néznve elméláztam azon, hogy melyik tank mikor volt erősebb és gyengébb az adott harctéren és miért. Ennek okán már nincs annyi kifogásom a játék ellen. Persze dühítő hogy ha nincs eredmény és szar érzés ha kiszedik az embert de mi lett volna ha ott vagyunk élőben a II. VH-ban egyik vagy másik ilyen tankban ? Persze tudjuk, hogy nem tökéletes szimuláció de valahogy játszhatóvá kell tenni egy olyan szituációt és miliőt ami még a valóságban is ellent mondott a józan észnek és elképzeléseknek. Valószínű hogy sokan azt hitték az adott tankban, hogy védve vannak és túl fogják élni mert jó a páncél vagy erős a löveg ... aztán a következő pillanatban tök mindegy hogy a homlokpáncélja hány centis mert nem is onnan érkezik a lövés.
Tanulság számomra, hogy a legtöbb túlélő léte és az, hogy éppen Ő meséli el hogy mi történt csupán a vak szerencsén múlott és nem csak a technikán vagy taktikán.
Mind a németek mind az angolok vagy oroszok oldaláról tanulságos vélemények hangzanak el, hogy milyen felszereltésggel mit is értek el és hogyan. Majd miért vesztettek vagy lettek veszteségeik ... és miért. Ezekből a filmekből szerintem sokat lehet tanulni ... ha mást nem valós történelmet :)
A legnagyobb tankcsaták - El Alamein - a csata.avi
A legnagyobb tankcsaták - Normandiai tankcsaták.avi
A legnagyobb tankcsaták - Az arracourt-i csata.avi
A legnagyobb tankcsaták - Az ardenneki csata.flv
A legnagyobb tankcsaták - A kurszki csata I-II
A legnagyobb tankcsaták - A Blockbuster-hadművelet.avi -
Nem tudtam megölni sajnos, mert még egy shermant ki kellett lőnöm, és miközben várakoztam az újratötlésre, valami td elkapott hátulról. Kár, hogy így nem járt a kill, de azért mókás volt. Nagyképűen azt hitte jól bekerítenek, de nem jött be. Pedig a kv-2 nem egy sebességkirály. Az első pár meccsem annyi volt vele, hogy az elején kiszedtek egylövéssel, de ha ez nincsen, akkor nagyon jó kis tank. -
reverse tankokkal mennyi ilyen borítós killem volt... főleg németekkel :D -
Kipróbáltam a felborítósat, eddig eszembe se jutott, de ez marha jó :D -
gezu1025 #21338 A vicc az, hogy ezt gond nélkül sikerült reprodukálni még kétszer egymás után, ekkor döntöttem úgy, hogy jó lesz nekem az air RB is. -
kissssss #21337
az igen..
-
gezu1025 #21336 Épp csak betöltött, első spawnom lenne: 
Ez bug, vagy szándékos?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: gezu1025, 2015.05.13. 13:55:19 -
Nincsen, az első gép nálam amúgy, amin nincs. Azzal szoktam lőni őket amúgy két töltés között. -
e57 #21334 KV-2-őn nincs még géppuska? Mert esetleg az is hatásos lehet.
Ha közel van a teherautó, akkor fel is boríthatod.
Utoljára szerkesztette: e57, 2015.05.13. 09:33:54 -
Próbálom majd, köszi. Elég jó móka amúgy ez a trollágyú. -
Wolwerine #21332 A testre érdemes, ezeknél a torony/plató/ágyú találatokat nem igazán számolja a gép. Zis 30-al csináltam azt hogy a testét elrejtettem egy bucka mögé ami fölött lőttem és 3-4 heavy tank nem nyírt ki... -
KV-2, be van töltve az AC. Teherautókon hova célozzak, hogy megpusztuljanak? Panther, Sherman, m10, m18, mind egy lövés, de ezekkel nem tudok mit kezdeni. -
kissssss #21330 elég sokszor megkaptam pontos számot nem tudok mondani, achievements-ben meglehet nézni? vagy valahol számolja? mert én úgy emlékszem hogy igen. -
Én anno akkor pörögtem így rá a játékra amikor Prém JagdPanthert sorsolt. 10óra folyamatos játék után azt szerencsés módon megadta :D -
e57 #21328 Mennyi "Heavy Metal Fury" és "Heavy Metal Hero" medált gyűjtöttél? :)
-
kissssss #21327 :D volt rá elég szabadidőm múlthéten szerencsére, és ami azt illeti az első 500 kill jó móka volt mert a 3 t-34 tankkal durván meglehet törni az egyensúlyt a 2 csapat között, üss és fuss kb ennyiben ki is merült a taktikám és nem is volt szükség többre, öröm volt nézni azt a sok kur** anyázást és csalózást amit a fejemhez vágtak, de aztán beleuntam meg el is ment a kedvem az egésztől mert kb semmi értelmeset nem kaptam 15 szint után se, a tonnányi értéktelen ezüst mellet talán kaptam néha egyszer vagy kétszer backupot néhány low tier tankra többnyire olyanra amit soha nem fogok használni(t-80, kv-1L11, stb)
nőtt a win/battle ratio-m pár százalékkal(53.2%) meg tudtam fejleszteni egy kicsit a tank crew szintet néhány tanknál kb ennyi volt a "kézzel" fogható eredménye a múlthétnek, számomra ez teljes időpocsékolás volt így utólag visszatekintve.
ne csináljátok utánam nem éri meg, főleg így hogy csak esélyért játszik az ember.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.05.12. 14:16:56 -
Molot115 #21326 Mással is előfordult már hogy kilőtte egy AI? Mert ma oldalról a T-44met úgy kilőtte egy Ai Pz III L hogy csak öröm volt nézni. Hürtgen foresten a bokorból 20 méterről... -
Hogy nem sorvadt el az agyad annyi árkád kill után? Én ha ennyit öltem volna ilyen kevés idő alatt minimum fél évre elment volna a kedvem ettől a játéktól. -
e57 #21324 Sajnos még mindig nem érted mi nem stimmelt az 1000 killes eventtel.
Egyáltalán nem volt idegesítő. Sőt! Nem is panaszkodott senki erre.
"Mondjuk ezt se hallottam hogy aki a játèkèrt játszik az szüklátókörü.."
Jól írod. Tőlem biztos nem "hallottad", mert ilyet nem is írtam.
Mi a kihívás AB-ban? Játszál AB-ét és majd meglátod! Kipróbálhatnád már csak a játék kedvéért is! :)
A németek egy bizonyos rank feletti BR-ezését direkt nem akartam felhozni. Te azt kihívásnak érzed, én meg mazohizmusnak. Ha te azt élvezed.... -
kissssss #21323 "Játsz a játèkèrt"
csakhogy én pont azért játszottam/grindeltem hogy még nagyobb élvezet legyen a későbbiekben a játék, nekem egész jól ment a su-76-al a játék mert olyan helyekre is befér ahová a nagyobb tankok már nem, 2 su76-al olyan aljas támadásokat tudnék csinálni egy Realistic csatában hogy égnek állna az ellen haja, na most ettől az élvezetöl fosztott meg valamelyik féleszű ötletgyáros ott a gajin főhadiszálláson, + én szerettem az ilyen event kihívásokat mert a végén kaptál igazi nyeremény... volt motiváló erő, most nincs.
ezt is azért csináltam mert kíváncsi voltam növekszik e az esély szintenként.... hát nem.
még valami, ezt az új rendszert pont a kanadai tank event közepén hozták be amiből én már megcsináltam 3 rész a maradék 2 részben meg pörgettem a nagy semmit, aki nekilát grindeli az új rendszer után az kapott 5 lehetőséget(már ha volt rá ideje) hogy a dobozban lévő számtalan tárgyból pont azt az egy prém gépet kapja meg amit talán ha egyszer lehet látni a sorsoláskor, hogy is állunk az esélyekkel? doboznyitáskor egyszer feltűnik a főnyeremény? talán van 5% esélyed(dobozonként 1%) hogy megkapd a kanadai tankodat... én hogy is álltam esélyekkel a 2 hátramaradt részemmel? 2%???
nem kicsit unfair. -
vajakos21 #21322 Ha benevezek egy labdarugò bajnokságba akkor elfogadom a szabályokat.Az elsöè a födij ( itt ugye több is lehet) a többiek èrmet kupát ( jelen esetben amit a gèp pörget) Ha meg nem tetszenek a szabályok nem játszom.Van/volt olyan event amire rámentem, mert hozhatónak tünt.Ez egy plusz.
Mellesleg van benn 300 rep meg 100 tank.Biztos hogy az a nyomi SU megèri az idegessèget.Mondjuk ezt se hallottam hogy aki a játèkèrt játszik az szüklátókörü..,de mindennap tanulok valamit.Ez olyan mint a WOT akinek nem sötètkèkpirosfeketelila az effije annak vèlemènye se lehet.Nem WOT oztál?
Mondjuk van bőven baj a játékkal a "mit pörget mit nem"en kívül.
Az hogy mást is dobjon jó ötlet, mehetne suggesionba.
A 600 kill gondolom arcade.Abban mi a kihivás? Èn inkább simezek a játèk örömèrt.Kihivásnak meg ott az axis br ezèse... -
Az, hogy ki miert jatszik, teljesen szubjektiv, erre nincs abszolut valasz. Szerintem pl az jatszik jol, aki jol erzi magat az adott jatekkal. Nekem ezert nem kell grindelnem, meg megvenni az osszes Bundle cuccot, kivaloan erzem magam az ingyenes funkciokkal, egyszer vettem egy keveske premet, hogy kihuzzam a german legenyseget. De aki grindelve erzi jol magat, annak is igaza van.
A focis pelda szerintem rossz, a golloves a jatek alapja, celja, ezert jatszom en is. A grindelok inkabb extra polokra, kulonleges labdara, meg cipore hajtanak. Esetleg egy sztarjatekosra. Ha mar focis pelda. :) -
e57 #21320 Szerintem kicsit kevered a dolgokat. Most csak az eventes pörgetésekről beszéltünk.
Ebből a trophyból ezek jöhettek: su-76m, booster, wager, backup, ezüst (zárójelbe ott volt, hogy 120k lion, de legtöbbször csak 5k vagy 10k ezüstöt pörgetett)
Tehát ha pl talizmánt vagy kedvezményt pörgettél, akkor az nem az eventes trophybl jött, hanem a normálból. Ami szerintem teljesen rendben is van, mert az eddigi csak ezüsthöz képest jókat szokott dobni. Ezek a pörgetések szerintem lesznek event után is.
Aztán nem is a grindeléssel volt itt a fő baj, mert azért sokan nekiálltunk. Még is csak kihívás.... néhány nap alatt 1000 kill, (nekem munka mellett lehetetlen volt), de azért 600-ig eljutottam. Na de azért a stagenkénti event trophyba minek kellett ezüst? Akinek összejön a sok száz kill, úgy is kap rá több száz ezer ezüstöt. Vagy még többet is.
Ezüst helyett lehetett volna álca festés, matricák, 50-100 arany
Vagy ami nincs a játékban, de szerintem feldobná a hangulatot, és nem lenne nehéz fejlesztés: ugyan ahhoz a géphez több féle motorhang (lehetne cserélgetni mint az álcafestést); több féle legénységi hangok, szövegek
Ez a grindelés nem kötelező, játsz a játékért szöveg nagyon szűk látókörű. Ha a játékvezető (gaijin) kiír egy lehetőséget, akkor aki a játékért játszik az csak megnézi már, hogy tudja-e teljesíteni! Pont az játszik a játékért, aki megpróbálja teljesíteni a lehetőségeket.
Gondolj el egy labdarúgó bajnokságot, ahol azt mondják a résztvevők, hogy ők nem gólra játszanak, csak passzolgatnak, mert az jobb móka, hiszen nem olyan stresszes!
-
vajakos21 #21319 A prèm gèpekèrt grindelèsvnem kötelezö.Játsz a játèkèrt.A pörgetös meg jó szerintem.Persze látvány elem de feldobja.Kaptam már backup gèpeket is, (igaz nem AB zek) meg talizmánt is.Ezüat meg van böven. -
e57 #21318 Igen, a pörgetés csak látványelem.... de ugye ezzel a "pörgetéssel" kerültek bele az ezüstön kívüli egyéb dolgok. -
kissssss #21317 szerintem ezt a pörgetős ötlet az inventory/items shopban található dobozokból ered, azoknál is kilehet nyitni 40+ akárhány darabot akkor se fog dobni prém gépet a játék, lehet emlékszenek még itt néhányan arra mikor linkelve lett ide egy olyan hír hogy egy csávó elcseszett vagy negyvenezer sast erre a doboznyitogatásra és még mindig nem dobot neki prémet a játék.
de szerintem ez a random sorsolás is csak egy parasztvakítás mert mikor elkezd pörögni a "kerék" az inventory-m már előtte nekiáll villogni pedig 2 csatára visszamenőleg nem kaptam semmit.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.05.11. 23:20:29 -
e57 #21316 Ez a pörgetős jutalom nekem tetszik, csak egy eventes pörgetésbe miért kell 5000 ezüstöt beletenni? Az kiábrándító. 5 meg 10 ezer ezüst helyett lehetne mondjuk 10/20/30% kedvezmény.
Amúgy nem lepődnék meg, ha mondjuk évfordulóra odaadnák mindenkinek ingyen, vagy valami piti küldetés jutalomként.
Pl 1 hete is mit güriztünk a -30% Cobra Kingért, most hétvégén meg alapból -30% volt. A kettő között egy hét sem telt el.
-
kissssss #21315 na jó 850 killnél elegem lett(5000ezüst megint ****), csinálja a franc ezt a szutykos eventet, meg asszem jegelem a játékot is egy jó időre.
azt azért meg kell hagyni gajin ért hozzá hogyan kell az embereket ellöknie a játéktól, először a zászlók váltak fizetőse, akkor árkádban ugye csak 3 tankot vihetsz, most meg a fix jutalmakat dobták kukába és vált ranomá,fojtassam még? de ahogy elnézem a hiv fórumon is áll a bál.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.05.11. 22:14:47 -
vajakos21 #21314 Dolgoznak a havas pályán,illetve a hò minèl jobb megjelenitèsén. -
-
Molot115 #21312 Még a végén sima katonaként kezded a csatát és úgy kell majd megkeresni a harckocsidat. :D
Téli pályát tényleg csinálhatnának, mondjuk egy stalingrad, harkov vagy ardennek beférne szerintem bőven. -
kissssss #21311 egy téli pályának tudnék örülni, és legalább lenne értelme a téli álcafestésnek is.
gyalogság meg... hát ha emészthető formában tálalják akkor jöhet, de szerintem a többség nem örülne neki. -
carp3tm0nster #21310 az ilyen filmek helyett nem lenne egyszerűbb ha fényesre szopnák egymást az irodában...
szánalmas orosz propaganda bullshit