Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Olvastam a könyvet, de nem tudnék belőle idézni, és a polcomon sem található meg. Mindkettő nívós író azonban, a közelükbe nem jövök...
Én két féle verziót olvastam, az egyik a közismert, mely szerint Porsche a nehéz harckocsikért rajongott, és amúgy csak azért maradhatott a fazék közelében, mert Hitler kedvence volt. Amúgy a Hadsereg utálta, és ott fúrta a terveit, ahol tudta.
Van egy másik nézet is, mely azonban rámutat, hogy idősorrendben nem Porsche kezdte a szuper-nehéz harckocsikat tervezni, hanem az első fecskék a Krupp tervezőasztaláról kerültek ki. Porsche bár valóban kedvelte a nehéz harckocsikat, és összezörrent mindenkivel, aki nem volt fogékony a technikai finomságokra (Guderian-al azért, mert a tábornok kerek-perec közölte, hogy neki egy T-34 másolat kell, ami nyílván vérig sértette a német mérnököket...). Pont erre mutatnék rá. Porschét nem a nagy harckocsik érdekelték, csak egyszerűen ilyenekre kapott megbízást. Ráadásul mindvégig körmeszakadtáig ragaszkodott a benzin- vagy diesel-elektromos hajtáshoz.