Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
davidbog #15703 "Az érdekes majd az lesz itt, ha esetleg behozzák az angol-amcsi tankokat."
Magasabb szinten az amerikaiak se érnek semmit. A 90 mm-es lövegeik a 8,8 cm Kwk43 szintjét se érte el. Egyedül az M103 az ami könnyedén ütné a ruszki gépeket, de ez meg 1957-es kérdéses bekeülne-e. A britek jobban álnának hála a 20 fontosnak (kicsit erősebb mint a Kwk43). De mind a két nemzet jócskán elmarad páncélzatban a ruszkiktól.
Ezt a BR-es dolog lényegét én nem is értem. Egyszerűbb lett volna 8-10 rank aztán abba úgy besorolni hogy egyensúly legyen.
Ez a BR-es dolog szerintem pont hogy a WoT-ba lenne jó a fejleszthetőség miatt. Van egy harckocsi mondjuk a KT. Alap állapotban van neki mondjuk 8-as BR-je. Aztán ahogy cseréli le az ember a modulokat úgy változik, például Henschel-torony +0,5 BR, Maybach 234 +0,3 BR, 10,5 cm L/68 + 0,5 BR stb. Aki nem akar Henschel-tornyot mert jobban tetszik neki a Porsche-torony, az kedvezőbb MM-ben részül és nem kerül akkora hátrányba a gyengébb torony miatt. Illetve a stock tank grindje se lenne akkora szívás. De persze az ilyen megoldások még véletlenül se jutna eszükbe a WG-seknek, mindig csak új papír/fantasy tankok meg a hülyébbnél hülyébb pályáik újrarajzolása még rosszabbra, meg egyre elcseszettebb hangszettek összeállítása.
"Hát a wot még nagyon messze van ide."
A tömeg kivételével amit leírtál az ugyanúgy megvan ez a WoT-ban is, illetve nagyobb pályákon meglenne. A kisebb távolságok miatt lehet könnyebben átütni a páncélzatot.
De például a rohadt nagy realisztikusság ellenére WT-ben is agyon vannak tápolva a német lövedékek átütései és össze vissza vannak keverve az oroszoknál az eredeti orosz és a nyugatira átszámított orosz átütési értékek. Aztán az átütési mechanizmusba ugyanúgy behozták a lövedék kompenzációját hogy könnyebben át lehessen ütni a páncélt. Ezt ha valóban reálisra akarnák megcsinálni nem szabadna belerakni, ez benne az átütési értékben. Ez tulajdonképpen a lövedék kialakításából, típusából, keménységéből származó szorzótényező. Emiatt különböző két vagy több azonos tömegű és kezdősebességű lövedék (például 90 mm M77, T33, M82) átütési értéke.
Az ötnött kialakítás lemodellezése meg egyszerűen csapnivaló a WT-ben. Például a T-54 mod1951 tornya a löveg körül 200 mm vastag. De mindenhol. Az aljától egészen a tetejéig és ennek köszönhetően tetőpáncélhoz közel már valami 400+ mm-es effektív védelme van szemből. Aham. A valóságban pont az volt a lényeg hogy felfelé elvékonyodott, tehát tömeget spóroltak meg, de a döntöttség miatt ugyanolyan védelme volt mint alul ahol viszont tényleg vastag volt. Az IS-3 tornya meg úgy ahogy van egy vicc, a magassága kb 2/3-áig ugyanolyan vastag mindenhol. A WoT-ban se tudják modellezni a folyamatos falvastagság változást, de ennél még az a WoT-ban lévő sok apró különböző vastagságú felületből összerakott tornyok/testek is kategóriákkal jobbak és reálisabbak.
Az ami tényleg sokkal jobb a WT-ben az a távolság és távolságbecsléses célzás, illetve a gépek mozgása és a hangok. Pontosabban a távolságbecsléses célzás jó ötlet, de kár hogy semmi értelme, mert a minimapon ott van a rácsozás és ránézésre meg lehet mondani a távolságot (legalábbis realistic battleban ott van, lehet hogy szimbe már nincs, ott nem játszok mert mindig 5-10 perceket kell várni)...
Azért talán alakul a játék.
De engem ez növényzet nagyon zavar. Már többször volt olyan (RB-ben) azt vettem észre, lőnek rám, de a fűtől nem láttam az ellenséges harckocsit. De a nevét kiírta és elkezdem lövöldözni a név alá mire pár lövés után kilőttem. Ez annyira lehangoló volt, hogy a csata után ki is léptem. Nálam van valami elrontva a grafikai beállításnál (az van amit alapból beállít nem nyúltam hozzá) vagy ez tényleg "normális". Meg aztán az se esik túl jól, hogy amikor elfoglalom a semleges bázist akkor megsérül a harckocsim és kiíra hogy javítsam meg és 4 másodperces javítás következik, miközben ellenséges harcjármű sincs még a közelbe se. Ez megint micsoda?