Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Beaver70 #1277 Cifu! A tied is egy véleményem. Amivel más véleményekhez hasonlóan egyet lehet érteni, vagy sem. Ez a szépsége a véleménykülönbségeknek. Lehet rájuk érvelni és ellenérvelni.
Mivel megtiszteltél véleményeddel és szinte minden külön álló mondatomra reagáltál, néhányra megteszem én is.
Ha ezt a topicot azért hozták létre, hogy a War Thunder-t a WOt-tal hasonlítsák össze, akkor talán WT vs WOT topicra lenne célszerű átnevezni. :)
Az, hogy a BF játékosok egy része korábban CS-zet, nem vitatom. Bár a "kérdés" szempontjából nem releváns. Nem vagyok benne biztos, hogy aki manapság AION-t, Guild Wars 2, Rift... játékokat játszik az elötte WOW-ozott. Bár biztos találsz olyan játékokat, amivel a Te gondolat menetedet tudod alátámasztani. Szóval ez akár nyitott kérdés is maradhat.
Mit értesz globális HP-n? Ezzel a kifejezéssel még nem találkoztam. Nem tudom, hogy mire gondoltál. Így érdemben nem tudok hozzászólni a felvetésedre.
Igazad van, hogy a sérült repülő visszatér a repülőtérre és megjavítják. Ez a valóságban is így volt. A szárazföldieknél, hogy tudnád elképzelni a lánctalp sérülés javítását? Szerintem ez szintén egy érdekes kérdés a játék alakulása szempontjából.
Valóban az arcade repülős módban összevissza repülés megy. Meg is lehet nézni sok csata hatékonyságát. Ha squadron-ban repülünk, mi támogatjuk egymást. Egyébként én azt fejtegettem ki, hogy véleményem szerint a játék szárazföldi, később tengeri módjainak becsatolásával nagyobb kooperációra lesz szükség, ha szakaszok, századok hatékonyabbak, sikeresebbek akarnak lenni a játékban.
Szintén igazad van. Ahogy írtad: A WOT-ban egy OP járművet vezető veterán, aki jól ismeri a WOT játékot és azok tankjait, akár 1 lövéssel kiszedi az ellenfelet.
Így van. A különböző WOT statisztikák szerint - állítólag - ez a játékosok talán kevesebb, mint 10%-a. Gondolok arra, aki az átlagos játékos felett van. Ha jól tudom ezeket a besorolásokat a statisztikát összeállítók a hatékonysági mutatók szerint vizsgálják. De ez a kérdés szintén megér egy misét a WOT-tal kapcsolatban. De az nem ebben a topicban téma.
Szintén igazat kell adjak. A Gaijin valóban azt írja, hogy béta állapotú játék. Bár úgy gondolom, hogy a béta állapot definíciójának egy megerőszakolása ez.
A WOT-ra is csak béta alapotot mondanak.
És végezetül egy régebbi bejegyzésedre is reagálnék.
"Nem kell radar hozzá, csak egy megfigyelő, aki látja, hogy honnan indultak a rakéták / lövedékek. Egy "katyusa" esetében pedig erre adott a lehetőség. A megfigyelő látta a pozíciót, honnan indultak, rádiózott egyből a tüzérségnek, hogy mondjuk HT42-es térképkoordinátákról katyusa, a tüzér gyorsan kiszámolta a lőelemeket, és máris indulhat az ellencsapás..."
Ez szintén igaz. Látható célok esetében.
A tábori tüzérség a nagy lőtávolsága végett az első lépcsőben lévő zászlóaljak mögött a dandárok - II. világháborúban az ezredek - hátsó peremvonalához közel foglaltak tüzelőállásokat. A tüzelőállások kijelölése tekintetében kritérium a "fedettség", azaz valamilyen takarást biztosító fedezőgerinc, tereptárgy. Éppen ezért ezeket csak a mélységi felderítők észlelhették, ha eljutottak addig. Szóval ezen ütegek/osztályok felderítése nem olyan egyszerű.
A HT42 megadása, mint koordináta egy tüzérnek elég sovány. A térkép méretarányától függően az 333x333 méteres területtől akár ennél lényegesebb nagyobb terület is lehet. A tüzérségnek pontos, ötszámjegyű x és y koordinátára és a cél tengerszint feletti magasságára van szükség. Meg még sok minden másra is a pontos célzás érdekében. Ennél pontatlanabb célmeghatározás és arra tűzvezetés lőszerpocsékolás.