11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Kotomicuki
    off

Peched van!

Sokat beszéltem egy, pont az USA-ban honos rendszer miatt onnan elmenekült (pont amiért most is elhagyják "Magyarországot" az emberek; ráadásul amikor még náluk-nálunk is jobban ment a szekér, akkor), született amerikaival, és nagyon nem volt elragadtatva a "saját" berendezkedésüktől. Mondjuk, azt is kifejtette - még akkor - , hogy ahogy látja, itt sem lesz jobb, mint náluk - sajnos, ez nagyon "bejött" neki...

Azonkívül, megtapasztaltam, még ifjú fejjel a szocializmus "áldásait" is, így van összehasonlítási alapom - ez a másnapért aggódás, a bizonytalanság és kilátástalanság (húszon-harminc éve egyre csak lefelé megyünk és a fegyveres felkelésen kívül már semmi más remény sincs ennek, csak megállítására sem) nagyon nem volt tetten érhető akkor.
    De jártam és dolgoztam "a nyugaton" is, onnan is gyűjtöttem élményeket... (a látvány elbűvölő, ezt elismerem, de ami a díszlet mögött van az már a legkevésbé)
    Ugyan, csak az öcsém járt az USA-ban, de az ő elbeszélései sem borították fel az addig a szemem elé tárult képet a világunkról.

A Nagypapi életútját is végigkísérhettem, az elbeszéléseiből is -> volt börtönben az "átkosban", nagyon nem volt baráti viszonyban az "elvtársakkal", de a nagy "demokráciában" is kijelentette, hogy ekkora szemétségeket még "ott" sem mertek megtenni, pláne nem ennyire büntetlenül...!

Látom, nagyon azt akarod belelátni a másik mondandójába, ami a rögeszméd és ezért kevered a "hagyta élni" és "barát" szavakat...
    A rendszer pedig, abban a formájában fenntarthatóbb volt, mint a mai -> a GMK-k (a változás előszeleként, megalapozandó a kiválasztott elvtársak gazdasági hátterét a majdani privatizációhoz - nem kicsit lerombolva az ország gazdasági mutatóit, hiszen, tulajdonképpen nyílt rablás, lopás, csalás volt (meg a többi is)...) és a 25%-os ÁFA, 1986-os bevezetéséig (szintén a tűzközeliek meggazdagítása volt az elsődleges cél, nem az amivel a népnek eladták) nagyon is jól működött (de van/volt a YT-ra is feltéve olyan filmecske, amiben - ezek után már nem annyira... - elismert, amcsi közgazdász áradozik a(z) NDK gazdasági rendszeréről, mint a mai korunk egyik megmentésének lehetőségeként...).
    Valamint, a "demokratikus" időkben a magyar nemzeti össztermék (amit nem a multi állít elő a saját hasznára, ugye) értéke köszönő viszonyban sincs az 1980-as évek elejeivel -> ezért is nyomorog az ország népe oly nagyon...

Félre ne értsd, nincs bajom azzal, ha ez a rendszer neked jó és annyi hasznot húzol belőle, ami neked elég, de rajtad kívül élnek és szeretnének élni még mások is ebben az országban... (ha pedig még hasznot sem húzol az elnyomás és kizsákmányolás reklámozásáért... )

Tehát, végszóként: a diktatúrát egy még elnyomóbb és még élhetetlenebb diktatúra váltotta fel (azonos életszínvonalon, a technikai fejlődést nem számítva, sokkal kevesebb, becsületes ember él az utóbbiban), ami most már az egész emberiség fennmaradását fenyegeti!

/off

Tényleg befejeztem a témát!