War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A füvet ki lehet kapcsolni(0 ra veszed a megjelenitési távolságot), ezért van nálam kikapcsolva, könnyebben észreveszem SB-n a sunnyogókat 😊.
Ozzyehh
mintha az elõzõ peccs óta több lenne vagy nem tudom

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Ozzyehh
vannak valakinek rajtam kívül am csúnya fps droppjai?

azért a su-kkal is lehet bajlódni, fõleg ha kicsit magasabb a fû akkor már semmit nem lehet látni célzáskor csak a susnyást 😄
Gilb3rto
Hát igen míg Tier2-ben a Panzer 3 M-el fasza kis csatáink voltak, mindenféle mapon, addig Tier3-ban 1 kivétellel csak Karelia volt ahol meg az orosz SU-k szarrá szedtek közelrõl, távolról meg rohadtul nem is láttuk öket csak a MiniMapon!

Macbook Air M1 2020

Avenger
Na majd kipróbálom. Még vagy 3 gyõzelem és meglesz a panther. SU-val az a "baj", hogyha mellé megy a lövése akkor is sebez szerintem. A 122-essel lõttem már ki két tankot egy lövéssel(egyik robbant, a másik meg kigyulladt és elégett). 😊 Nem hinném, hogy átment a lövedék az egyiken, mert 100 méteren is csak 33as az átütése.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

A mostani 3-as szintû csaták ahogy néztem az oroszoknak kedveznek. Nekem ma egyszer se volt Kursk Tigrissel vagy Pantherrel, mindig Junge, Karelia.. ahol aztán a nagy dög ágyús Su-k meg a D5-ös T34-esek közelrõl kivégeztek az esetek nagy részében. Pedig messzirõl esélyük nem lett volna.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Avenger
Persze, de nem is ezzel volt a bajom, hanem arra írtam, hogy a magas tier igazán jó kursk-on, és szenved a zárt pályákon, ennek ellenére nekem ezzel a magas tier-û tankkal a zártabb pályák jönnek be. 😊

De átgondolva, bármelyik tankot ki lehet lõni egy jó lövéssel, vagy legalábbis harcképtelenné tenni. Egy SU 152 elõtt meg fõleg minden tank egyenlõ a mostani CBT-ben, szóval felesleges azon rágódni, hogy szegény Pz IV H miért robban fel könnyen. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Tankok, szûk utcákban, jól teljesítenek? Nekem ez vmi harmadik birodalombeli propagandának tûnik. 😉

Teljesen reális.
Ne a játékot hanem a történelmet okold ezért, a Panzer4 a háború végéig szolgálatban maradt, a H változat az utolsó elõtti amit gyátottak. Igazából IS-2esekkel és Tiger2esekkel, Pershingekkel is nyugodtan össze lehetne ereszteni történelmi alapon. Szóval valójában kifejezetett könnyítés az hogy csak tier3-as gépeket kapsz ellenfélnek, és a tier3ban lehetsz vele. Ez éppen azért van mert a tank képességeire is tekintettel vannak a tierbesorolásnál.

Arcadeban teljesen mindegy a repülõknél is hogy milyen pályára kerülsz, ott simán repülhet japán Zero stalingradnal, vagy Messzer Pearlharborunál.. realistik csatáknál számítanak egyedül a mappek ott nincs keverés. RB/Sim mappek szerintem repülõsben is nagyobbak mint az arcade mappek.
(szerintem simán nincsenek még kész az új mappek)

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Avenger
A köpenyes PZ IV a tigrissel van egy tierben kb. Fõleg SU 152, IS 1, párduc és tigris csordákkal vagyok összezárva. Nem is szokott vicces lenni, amikor véletlenszerû helyen kidugva a tornyomat, egybõl nyomhatom a respawn gombot. 😄

Pluskast
<#eljen>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ulvar
Kis tierben fun a kicsi pálya, de már közepes és nagy tierben nem elég ez a kis méret. Elvész a varázs.

Elkezdtem írogatni egy listát az ezsetleges javítani kívánt dolgokról, amint meglesz egy szép nagy lista azt elküldöm.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ozzyehh
hmm akkor rosszul emlékeztem 😄

Ulvar
Német Orosz oldalon nincsenek ilyen tankok, nyilván, de majd egy Amcsi Japán történelmi tank csata helyszínének lehetne alkalmazni a pályát, kis tierben. Mondjuk M3 Stuart, vagy M5 vs. Type 95. Egy Sherman már röhögve kilõne egy Typeot. Pontosan nem is tudom milyen típusú japán tankok voltak harcban, java részt gyalogság támogató fegyverként használták nem páncélosok ellen...

Nem a tigris volt hanem Marder III lõtte ki õket 😛

WoT: Nishizumi77

Avenger
Kövezzetek meg, de nekem pont a kisebb pályák jönnek be. Lehet az is benne van, hogy egyedül megyek, de kursk-on, ha próbálok közel kerülni dombok mögött bujkálva, akkor kapom az áldást egy kempelõ embertõl, ha meg távolról lövöldözök, akkor kínszenvedés eltalálni bármit is, mert szór az ágyú rendesen, hiába ugyan úgy célzok, ahogy már eltudtam találni egy bizonyos célpontot. Igaz ez még a PZ IV csak.

Tegnap például karelia-n mennyire jó is volt beparkolni egy mit sem sejtõ SU 85 oldalába, pedig még szembe is jött, de csak akkor vett észre, amikor már késõ volt. 😊

Ozzyehh
errõl a közelharcról jut eszembe pont a ryan közlegénybõl egy jelenet amikor a mesterlövész gyerek fent van a toronyban és a tigris odafordul a csõvel és BUMM a csávó ordít és ellepi az arcát a tûz 😄

Ezt a "leugrik a láncról oldal irányú terhelésre" dolgot támogatom én is. Fel kéne vetni fórumon!

Egyébként valamelyik utóbbi patchben már azt is megcsinálták, ha leesik a lánc, attól még ha nyomod elõre akkor a másik elforog és elkezd fordulni a tank!
Vagy csak én nem vettem eddig észre... <#fejvakaras>
Ulvar
az már inkább a kezelõinek volt köszönhetõ, nem pedig magának a tanknak. Azért azt is valljuk be, hogy közel sincs annyi technikai meghibásodása a tankoknak, mint voltak valójában. Több erõteljes fordulásnál egy alap felfüggesztéssel (tehát stockként) elvárnám hogy leugorjon a lánca. Fõleg majd a KTnál akarok ezt látni. Ha már ki lesz fejlesztve a lánc meg minden egyéb fejlesztése, akkor már kevésbé csinálja, vagy egyáltalán ne. Hülyén fogalmazok, de remélem értitek mit akarok kihozni a dologból 😄.

Valószínûleg már tesztelnek egy rakás új pályát, késõbb pedig megkapjuk mi is a CBT -ben...

Viszont pont a jungle map az ami igaz nem orosz/német tankokkal, de hiteles helyszín....
Ozzyehh
Voltak Tankok ilyen viszonyok között igazából is 😄

Amúgy azt tudjuk hogy RBben mi a fenéért kell Arcade mapokon játszanunk? Csak nincs kész elég RB/SB map? Mert az Arcade mapok valami rémesek, különösen a Jungle nagyon tré. Olyan pályák ahová a valóságban tank be nem tette volna a lánctalpát.

Toby0501
Valahol a fórumon olvastam, hogy van RB-ben is, de lehet valamit félreértettem és csak egy felvetés volt, hogy lehetne ott is.

Ozzyehh
Amúgy valamelyik hozzászólásra reagálva oké, hogy a Tigrist nagy távokra tervezték, de elég sok csatával találkozhattunk a 2. vh során amikor közelharcban, szûk utcákon kellett helytállnia és valljuk be ott se teljesített szarul 😄

Tudomásom szerint, csak SB-ben van Kursk, de ott is elég ritkán sajnos... :/
RB módban még sose rakott be oda pedig zömében csak azt tolom.

Toby0501
RB vagy SB módban van csak és nagyon ritkán kerül oda az ember.

Oda hogy lehet most bejutni? Kurskra?

Toby0501
De a damage modell is csak a T-34/85-nél tûnik bugosnak és nem minden esetben, csak elvétve van ilyen. Jah meg az AI T-26 kilövése is nehézkes.

Általában nekem szétviszi a T-34et egybõl, ha nem akkor rossz helyen lett eltalálva és a második viszi szét.

Pluskast
Ez nekem is eszembe jutott! 😊 A red orchestra elsõ részében benne is volt a debreceni pálya 😊

Ulvar
Így van, hiba. Jelezni kell, sajnos többet nem tehetünk :/.

Ulvar
Nálam Jungle a mumus...de nagyon. Ha tehetném amúgy akkor csak Kurskon mennék. Olyat pirítottunk tegnap 4en rajta...öröm volt játszani 😊.

Pluskast
Ezzel egyet is értek. A két típus tervezése és koncepciója is más volt. A párduc egy késõbbi már modernebb gondolkodású tervezés eredménye volt. Sõt, ugye egyes vélemények szerint a párduc a modern MBT-k õsatyja. Azonban azért 100 méteres távolságból annak a 8.8-nak szét kellene vinnie a T34-et, és - egyben Ulvarnak is válaszolva - ok, hogy még csak zárt béta, de akkor ezen a hibán javítani kellene mert ez egyértelmûen hiba.

Több Kurskhoz hasonló pálya kell, kicsi mapokat én se szeretem.
Kareliát meg utálom, borzasztóan rossz pálya, a többi az ok.

Elõfordulhat hogy valahol bugos a DM, de én nem sok ilyet tapasztaltam. Általában 1-2 lövésbõl halnak és a legtöbb ágyú ott szakít rajta lyukat ahol akar.

Avenger
Üdv mindenkinek. Az osztogatásnál én is szereztem béta hozzáférést. SB-n ahogy észrevettem, az esetek nagy részében az elsõ lövéssel vagy megbénítanak, vagy én bénítom meg az ellenséget, legyen az bármilyen tank. Kicsit furcsa is, hogy jelzi mit lõttem el, mert ha pirosan villan az ellenség loader-e, akkor tudom, hogy nyugodtan célozhatok a második lövéshez. 😄

Még csak a köpenyes PZ IV van meg német ágon, ez általában egy lövés minden orosznak ezen a szinten, bár éltem már túl KV-2 lövést úgy, hogy csak a lánctalpam bánta. De lõttem már ki IS-t két lövésbõl, pedig elég jól beforgatva állt.

Ha meg már nagyon zavar az, hogy egy lövés vagyok, akkor átülök valamelyik ISU-ba. 😄

Ulvar
Ezzel nincs is baj, csak a Tigriseket nem 200 méteres meg 100 méteres közelharcokra tervezték. Azon problémázunk, hogy nem jön ki az ereje a pályák miatt. A bugos damage modell megint egy más kérdés, azt szerintem könnyebb javítani.

Ulvar
Az nem azt jelenti hogy nem bugos a damage modell. Ha rálövök a hátsó benzin tartályokra, azokat simán átütöm és még a motort is szétkéne csessze a lövedékem 200 méterrõl 88-assal. Ehhez képest mi volt? Hátra tolatott vígan a gyermek...én leginkább a T34-85nál láttam ezt amit írok. Pl. a JS1 nem volt annyira brutális ellenünk, se a KV1 se KV2...jó azokat mondjuk jól is helyen is lõttük. Az is tény, hogy egyedül Kursk tûnik igazán tankos pályának eddig méretét és kinézetét tekintve.

Én pl. ajánlanék nekik egy nagy tank csata történelmi helyszínét.

Ozzyehh
de a tigris pont arról volt híres, hogy az isten valagából is képes volt kiszedni egy célt elég hatékony tûzerõvel a páncélról nem is beszélve 😄

Szerintem teljesen korrekt ahogy most van, igazából is jobb a párduc a tigrisnél. 80mmes döntött páncél hatékonyabb mint a 100mm 90 fokba, lövege nagyobbat üt át és pontosabb is, mobilitásban is jobb, egyetlen hátránya a gyenge oldalpáncél ezen kívül mindenben jobb.

Azért mert az egyik medium a másik meg heavy még lehet az elõbbi védelemben/tûzerõben jobb 😊

Itt azon megy a vita, hogy ha egyszer-egyszer nem viszi ki közelrõl, vagy neadj isten lepattan. Az esetek 90%-ban, de inkább 95%-ban a T34 - vagy bármi más - elpárolog.

Mentem most egy csatát Jungel mapon T34-el. A végén 1v1-ben maradtunk egy PzIV F2-vel. Ott álltunk egymástól 100m-re a bozótban, és azt vártuk ki moccan meg elõbb. Õ volt >o]

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Én is ezt tapasztalom mikor T-34 ellen megyek, egy jól irányzott lövés panzer IVbõl vagy akármibõl ami nem kis kaliber és bumm volt nincs T-34, valósághû, igazából is trash mob volt a T-34 😄

Én mondjuk pont a fordítottját éltem meg t-34ben ülve 😄
5-bõl 4-szer szembõl elsõ lövés ammorack és vége a dalnak 😊
Ozzyehh
Akkor ezt valahogy jelenteni kéne a Gádzsinak... max csinálni kéne egy vidit vagy CBT-fórumon feljelenteni😄

Ulvar
Ezért CBT a dolog, ezeket szépen jelenteni kell, és javítani fogják, ha elég sokan, elég sûrûn jelentjük ezen hibákat, videókkal képekkel alátámasztva.

Pluskast
Pedig tényleg gyengébb. A lövege is és a páncélzata is. Ami a történelmi tények tekintetében egy picikét furcsa. Mármint persze a Tigris lassú volt könnyen meghibásodott, na de azért a páncélzata meg fõleg a lövege elég ütõs volt. Azért az mégis csak vicc, hogy rá lövök 100m-rõl szembõl a T-34-re és azt írja ki, hogy undamage õ meg engem egy lövéssel kikap. 1000 méterrõl is kikapta simán az a 8.8-as a T34-et nem, hogy 100 méterrõl. Atomjaira kellene szétesnie nem pedig sértetlennek maradnia. Ez ilyen tipikus WOT bug.

Ulvar
A tegnapi csatázások nagy hõse nálam egyértelmûen a PZIII M. Fantasztikus szerkezet, gyors, mozgékony, az 5cm-s ágyúra pedig jól emlékeztem hogy szép átütést produkál kis távolságokon, a töltési sebessége pedig iszonyatosan gyors volt. Most jönnek nálam majd a páncélvadászok, aztán áttérek lehet a bal oldalra, megnézni az ellenség mire képes 😛 😄