Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
bgabor #12630 "- a háború végén késhegyre menõ viták és veszekedések folytak a gyõztesek között, ki, mibõl, mennyit is vihet haza. Itt nem csak a megmaradt német jármûvek, prototípusok, hanem a mérnökök is becses darabnak számítottak (az amcsik se jutottak volna el az ûrbe a V-2 fõtervezõje nélkül, akit a sikeres "próba" után el is tüntettek, hogy más se vehesse igénybe a "szolgálatait").."
Azért ez a rész már nekem sok volt. Értem én hogy manapság nagy divat úton útfélen az amerikaiakat szidni és támadni(a butuska magyarok gyorsan elfejeltették mit köszönhetnek az amerikaiaknak az orosz magszállóikkal kapcsolatban), de azért álljunk már le a butaságokkal. A német V2 program feje Werner Von Braun volt. Őt és csapatát "vitték" az amerikaiak az USÁba. Valójában nem vitték, boldogan ment oda és ült be a jól fizető vezető állásba a NASA-nál és a hozzá tartozó kényelmes amerikai életbe. Élete hátralévő részében a NASA űrprogramján dolgozott, többek között az Apollo programon, aminek következtében hat leszálló űrhajóval összesen 12 amerikai űrhajós járt a Holdon.
Von Braunt meg annyira "eltüntették" hogy 1977-ben halt meg rákban, 65 évesen, a Virginai állambeli Alexandriában.
Csinos kis életpálya az övé az igaz, de nem meglepő, a ritka tudást mindenhol megbecsülik és megfizetik. (kivéve a kommunistáknál, ott erőszakkal és fenyegetéssel motíválnak)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Von Braun német tábornokokkal a Peenemünde-i rakétabázison, 1941-ben.
Kennedy elnökkel 1963-ban.
Az Apollo program lenyűgöző Saturn V rakétájával.
Az Apollo 11 sikeres felszállása után a Launch Control Centerben, 1969ben.
NASA-beli irodájában, 1970-ben.