Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Adjunktus #1230 Pontosan én sem tudom,hogyan számolják.Én lövegparancsnok voltam,így nem az én feladatom volt.:) Az ellenséges tűzcsapást megfigyelik az arra hívatott szakemberek.Tüzérségi tájoló műszerekkel (nekünk pab-2 volt)a becsapódások iránya és ideje alapján,meghatároznak bizonyos adatokat,amikkel a kidolgozó a kidolgozó táblán(talán puo volt a neve)megcsinálja a visszametszést.A visszametszett vonalon valamilyen számítással meg tudta határozni azt a pontot ahonnan az ellenséges gránátokat kilőtték.Aztán már csak annak a pontnak a koordinátáit kellet kiszámolni és jelenteni a lövegeknek,akik kiszámolták az irányzék és az oldal állást.Ezután már jó esetben oda lőttünk ahol az ellenséges tüzérség tevékenykedett.