• torreadorz
    #176
    "A probléma az, hogy nincs másunk, mint a rakétatechnika. "

    Tudom és ez elég nagy gond. Én sem tudok megoldást, csak a tényeket mondtam el.

    Tudod ez olyan hogy a gőzgépek korában meg az ember mindent gőzgéppel akart megcsinálni, de az a korlátai miatt nem volt alkalmas sem gőzautónak, sem gőzrepülőnek bár voltak próbálkozások. Aztán jött a benzinmotor és pillanatok alatt röhögve megoldotta ezeket a problémákat.

    Ettől még a rakétatechnika nem rossz vagy felesleges, főleg hogy jelenleg csak ez áll a rendelkezésünkre, de felesleges túl sokat remélni tőle. Arra alkalmas amire manapság használjuk, Föld körüli pályára állásra.

    Egyébként a személyes véleményem az, hogy a sok holdraszállós konteo elmélet is épp ezért terjed ennyire (meg persze az emberi hülyeség miatt is). Mert az ember érzik azt hogy valami nem stimmel a holdraszállással. És igazuk is van, tényleg nem stimmel valami. Csak épp nem az amit ők gondolnak (azaz hogy nem volt holdraszállás), hanem az hogy nem jött el az ürkorszak.
    Anno ez az egész úgy lett beállítva hogy itt az ürkorszak, az ürutazás megoldott dolog és hallelúja meg megyünk a Marsra és ehhez képest tényleg furcsa hogy már vagy 40 éve nem jártunk a Holdon (nemhogy a Marson)...
    Egyszerüen mert semmiféle ürkorszak nem jött el, egy ürutazásra alapvetően nem alkalmas technologiával és irreális befektetéssel sikerült egy techdemót bemutatni aminek a folytatása egyébként gazdasági öngyilkosság lett volna. Csak nincs aki ezt kimondja... Az emberek meg elhitték hogy a vizibiciklizés a tavon egyenlő az oceánjárással...