• torreadorz
    #154
    "Most már te is azzal a baromsággal jössz, hogy mindenféle sci-fi meghajtás kellene?"

    Igen. Anélkül az ürutazás csak vágyálom. Egyébként mi benne a scifi? Valaha az űrrepülő is Zeusz szekerének számított volna, és nem csoda lett volna, hanem kifejezhetetlen valami mert nem lett volna rá szavunk.

    "Komolyan mondom, hogy eszemfaszom megáll már a rajokban jövő idiótákon..."
    Mondja ezt az, aki komolyan gondolja hogy majd rakétahajtással fogjuk meghoditani a világürt vagy akár csak a naprendszert, miközben a Holdra sem tudunk elmenni... (gazdasági okokból, de ez ugyanugy a technológia használhatatlanságából fakad).

    "Ezek szerint a vitorlás hajó sem volt hajó, mert már létezik több száz km/h-val repesztő versenyhajó? Hát öcsém, nem semmi...."

    A vitorlás hajó és a versenyhajó között csupán csak 1 nagyságrend különbség van. Vitorlás hajó 20-30 km/h-val tud menni, egy verseny motorcsonak meg mondjuk 200-al.

    Ezzel szemben a mai ürrakéták max 40000 km/h-val mennek, miközben 40000 km/s kéne (a fénysebesség 1%-a) ugyanennyi idő alatt. A különbség 3600-szoros.

    Ha már jó példát akarsz, akkor gyaloglás vs hangsebesség feletti repülés... Na kellett is vagy másfél millió év mire a gyaloglásból repülés lett és addig nem is nagyon repkedtünk...