• torreadorz
    #135
    Semmilyen és nem is kell, mivel a tolóerő egy zsákutca, nem kompatiblis az ürutazással. Olyan mint a gőzgépes autó, lehet vele erőlködni, de nem sokra jutsz.

    De hogy érts, kisollóval is lehet búzát aratni, de ettől az még nem alkalmas rá, mert se nem hatékony, se nem olcsó, se nem kis kockázatú.
    És amig az ember fel nem találta a kaszát, addig bizony a fenti okok nem is termesztett búzát, mert nem érte meg, inkább gyüjtögetett helyette. Most pont ezt látod az űrkutatás területén, az elmúlt 30 évben nagyon nem történt semmi azon kivül hogy kilőttünk pár mosógép méretü szondát az bolygóközi űrbe, meg föld körüli pályára küldtünk némi hasznos dolgot ami azonban mégmeszebb van az ürutazástól.

    És persze ettől még összeránthatok százezer embert (a NASA ennyit foglalkoztatt a beszállítókkal együtt a holdraszállás korában) és egy techdemo keretében kisollóval learathatok száz hektár búzát, de ettől ez még nem lesz egy müködő technológia.

    Ezért is mondtam pár kommenttel ezelőtt hogy nincs itt semmiféle ürkorszak. A jelenlegi technológiánk nem kompatiblis semmiféle űrutazással, de még csak a bolygóközi űrutazással sem. Az hogy eljutottunk a Holdra, az ürutazás szempontjából csak olyan mintha átmentem volna a másik szobába, miközben a legközelebbi szomszéd (bolygó) az atlanti oceán túloldalán van.