• kvp
    #12
    "Rengeteg ilyen apró műanyag mütyürt kéne nyomtatni.... eltörik ez-az, aztán pótolni sokszor nem is lehet, a ragasztás meg sokszor nem opció."

    Azok a nyomtatok, amik megfelelo minosegben tudnak nyomtatni meg sok ezer dollarba kerulnek. A fenti cikkben levo nyomtato pedig mindent szunyoghalo minosegben nyomtat, szoval nem igazan hasznalhatoak a gyakorlatban. A masik gond, hogy ezek jellemzoen eleg torekeny anyagokat hasznalnak (az egyik termek raadasul biologiailag lebomlo muanyagot, tehat 3 ev alatt szetesik a cucc). Egy rendes abs-t hasznalo nyomtato viszont iszonyat draga es nagy is. (+kell hozza aram, szellozes, hutes)

    Arrol nem beszelve, hogy az otthoni torott cuccokat az ujranyomtatashoz eloszor be kell scannelni es egy lezeres targy scanner sem eppen olcso. Aztan meg kell egy kis utomunka, hogy a torott darabokbol egesz legyen, majd nyomtathato a potlas, amin jellemzoen ujabb kezi utomunka van, hogy a nyomtatasi barazdakat eltuntesse az ember. Az esetek tobbsegeben egyszerubb es sokkal olcsobb ujat venni az egesz tagy helyett, mint kicserelni egy alkatreszet. Persze a jovoben ez meg javulhat.