• galocza
    "gyógyszerész maffia ide is betette a lábát"
    nem vagyok maffiózó.
    "Azt vajon ellenőrizték, hogy ha, hamisítvány akkor használ-e arra a betegségre, ami az eredeti készült?"
    ?
    "Benne vannak-e azok a hatóanyagok mint az eredetiben?"
    a cikkből kiderül. írás előtt olvasás.
    "Érdekes módon, külföldön ugyanaz a gyógyszer Pl. Algopyrin 1000-es( ezer) kiszerelésben recept nélkül annyiba kerül mint nálunk az 50"
    algopyrin csak magyarországon van. 50 szemes itthon sincs. egyébként attól, h receptköteles, sima vényre nem támogatott (bár a 10x tb támogatásba bevont, akit érdekel a különbség, olvasson utána).
    a szemszám a gyártók bűne, de:
    -nekem mindig szimpatikusabb volt a 7tel osztható (könnyebb követni: pl szerdánként járok orvoshoz)
    -az orvos felírhat minden hajcihő nélkül 3 havi gyógyszert (3 receptre), vagy
    -pl a 28 szemesből 2 dobozzal, ha feltünteti a vényen, h mennyi időre lett ellátva a beteg (esetünkben 56 napra).
    "a vitaminoknál is hasonló a helyzet"
    nem könnyű összehasonlítani, de kerestem neked olyat, ami nemzetközi: supradyn pezsgőtabletta 30 szem:
    itthon: 3690 ft
    németo: 13-15eu
    nagybr: 18-20gbp
    ausztrália: 15aud
    usában nem találtam (pedig érdekelt volna)
    a fentieket 30 szemre számoltam, de itthon csak 10 szemes van forgalomban, azt szoroztam hárommal, és még így is annyi mint németországban, és olcsóbb mint angliában.
    "csak az olyan gyógyszert kellene receptre adni ami különös odafigyelést igényel."
    úgy van. és így is van most.

én nem tudom, honnan szedted "sajátvéleményedet", de ennyi sületlenséget egy hozzászólásban ritkán látni. ha rám hallgatsz, legközelebb legalább antipszichotikumot nem a netről rendesz.