• kvp
    #4
    Rootkit-ek eseten az osszes sajat firmware-rel szerelt keszuleket le kell gyalulni, tehat ujratelepiteni a firmware-eket, aztan osszerakni mindent es ujratelepiteni az operacios rendszereket is. Ezt tul macerasnak tekintettek es egyszerubb volt leselejtezni mindent, mert az allami penz nem szamit. Uj gepet venni meg egyszerubb, mint mindent szetszedni, majd osszerakni. Mondjuk ha az adatokat atmasoljak es/vagy nem ellenorzik az osszes mobil adattarolot (pl. pendrive-ok) es az osszes backup peldanyt akkor jo esellyel a fertozes vissza fog menni az uj rendszerre is.

    Gyakorlatilag ott tartunk, hogy ha kerekcsere kellene egy autonal, akkor az amerikai kormanyhivatalok egy reszeben inkabb vesznek egy ujat. Nem kereket, autot! Azt mar vegig sem merem gondolni, hogy mi tortenik amikor megtelik a kocsiban a hamutarto. :-)

    ps: Egyebkent a fenti kormanyhivataltol egyszeruen elvettek az it rendszere feletti felugyeleti jogokat, ugyhogy a jovoben a kozponti rendszereket is felugyelo kormanyhivatal biztositja szamukra az it szolgaltatasokat.