• ratgab
    Ha bedobom a kártyát 20 euróért és én vagyok az első, akkor a parasztja miért rakja be másodikként 0,8-ért? Miért nem 19-re rakja? Teljes logikátlan. Aztán ugyan lemehetünk utána egymással versengve 0,8-ig, de nem ilyen irreális a józan észnek ellentmondó, önmagukat megkárosító dilettáns módon. Nekem elsősorban ez a bajom.

Értem lószart se ér a kártya, nyilván érték nincs mögötte, de akkor se értem a logikát benne, hogy miért adná 19 euróval kevesebbért. Ez kérem szépen szimplán hülye és kész. Ez nem szabad piac, hanem az elmebetegek gyülekezete. Oké ígérjen a másik alá ezt leírtam én is semmi gond nincs vele.

Bétában is sokan részt vettem több száz kártya volt akkor is (tudom mert marhára benne voltam én is már a vége felé a bizniszben) és mégse szarták el ennyire az árat. Pedig akkor is értéktelenek voltak ezek a kártyák. Nem érdekes? Nem lehet, hogy tényleg bejöttek az óvodások, meg az elmeroggyantak a képbe (szerintem így van egyébként).

Nem a Valve a kibocsátó. Fejlesztők készítik ezeket a kártyákat a Valve csak a rendszert és a számítás/adás módját adja hozzájuk. Ez egy jó kérdés, hogy hogy szedik ki belőle a hasznot. Ha belegondolsz ez valahol valós pénz, mert értéket képvisel. Valahol valamikor bekerül a rendszerbe az a lóvé steam wallet formájában. Valahol valamikor azt rátöltik. Úgyhogy nem tudom, hogy szedik ki belőle a pénzt. De ha nem lenne pénzük belőle, akkor mi a bánatos fenének raktak volna rá tranzakciós díjat? Hogy a semmi után kapják a semmit? Ezt te se gondolhatod komolyan. Valami módja biztosan van annak, hogy ebből pénzük van. Lehet, hogy a walletből, amit keresnek a steames digitális "tőzsdén" adják veszik a kártyákat és akkor már bizony beszipkázhatnak a valós walletra töltött pénzből is egy keveset.

Aztán amit meg betesz a user abból úgyis csak játékot tud venni, ergó az megint csak nekik tiszta bevétel. Csak tegyen be minden user havonta 2 dolcsinyit az rögtön 100 millió értékű játék, amit végülis ők adtak el ilyen módon is. Mindenesetre jó a kérdés felvetés, nagyon is jó!

Árcsökkenés: Nyilván nem lesz olyan mértékű, mint egy dobozos gyűjtői példány esetében, aminek az ára felértékelődik, de mégis lassan már külön fizetőeszköznek tekinthető 1 Sleeping Dogs nem ér annyit, mint egy CS:GO. Ezek mögött bizony van érték. Ennyi erővel a TF 2 kulcsok mögött sincs érték, mert lehet kapsz érte egy random tárgyat, amit el se lehet adni, mégis mára már gyakorlatilag virtuális valutának számít, ahogy a Dota 2 kulcs és a CS:Go kulcs is. És tartós az áruk.

Ez is egy érdekes okfejtés volt. Köszönet érte!