• SzirmosSzisza
    "Na itt el is érkeztünk egy qrvára érdekes kérdéshez: Ha a Valve A KIBOCSÁTÓJA ezeknek a kártyáknak, de mégis minden egyes kártya eladáson keres egy picit, akkor valójában ebből neki kézzelfogható effektíve haszna nincs! Hiszen a Steam-es pénzt nem tudod kivenni és nem tudsz rajta Ferrarit venni. Ők sem tudnak belőle értéket gyártani? Hogy?"

Miért ne lenne haszna? X ember feltölt pénzt a pénztárcájába és kártyát vesz belőle, máris ott a haszon (persze 0.01 eurókat zsebelnek így be, de franc se tudja mennyire pörögnek még a kártyák). A másik meg az, hogy a Valve célja az az, hogy minél többet használják a Steamet, lásd ingyenes Portal, F2P Team Fortress 2, nyári akciók, stb. Ingyen kártyára meg szerintem az is visszajött, aki előtte csak elvétve használta :)

Amúgy meg ez nem magyar "parasztság", külföldi fórumon is olvastam, hogy sokan ezt csinálják, nem csak magyaroknál vannak anyagilag megszorult emberek, de ha jól emlékszem ebben a topikban is van 30-as körüli emberke, Ő is biztos költött rá valamit, szerintem én is elbasztam rá 2-3 eurót ami maradt még nyári vásár után.