A virtuális steam játékkártyák világa.

Steam Trading Cards Group // Steam Community Market // Steam Card Exchange
Steam Trading Cards Wiki // Gyakran Ismételt Kérdések // Kártyás játékok lista

Steam Trading Cards Group // Steam Community Market // Steam Card Exchange
Steam Trading Cards Wiki // Gyakran Ismételt Kérdések // Kártyás játékok lista
-
Akkor nem tudom, hogy értette, de már nem először akad ki azon, hogy nincs értéke a semminek :-D
"Én úgy gondolom ez az ár lehet akár teszem azt 20 euró. "
Erről beszéltem anno mikor beszálltam én is a kártya témába. Fingok egyet és egytrillió euroért teszem fel a kártyát, böfögök egyet és a másikat 497892 euro-ért. Aminek nincs értéke, az a semmitől, bármennyi áron indulhat, de az igazság a pénzügyben is jelen van szerencsére... ami mögött nincs valós érték/fedezet annak az ára MEREDEKEN zuhanni kezd!
Minél több embernek lesz meg X játék, annál többnek lesz belőle felesleges kártyája, így egyre lejjebb és lejjebb zuhan az ára.
"Most ha ez nem pénzügyi analfabétizmus akkor mi a szösz?"
A szabadáras piacon? Nem érted? Ki mondja meg, hogy mennyit ér egy kártya? TE? ÉN? A Valve?
Senki. Egyszerűen mindenki jól tudja, hogy ezek értéktelen semmik, így rohamosan csökken ára, mivel mindenki el akarja adni a nagy semmit valamiért, ezért mindig mindenki a másik ára alá ígér, így érjük el szépen az értéktelen közeli árat.
Bétában jóval kevesebb piaci szereplő vett részt, ráadásul a kártyák száma is drámaian kevesebb volt... kár is azt már felemlegetni.
"a sok kis apró eladásból sokkal többet keresnek, mint a kevés nagyból."
Na itt el is érkeztünk egy qrvára érdekes kérdéshez: Ha a Valve A KIBOCSÁTÓJA ezeknek a kártyáknak, de mégis minden egyes kártya eladáson keres egy picit, akkor valójában ebből neki kézzelfogható effektíve haszna nincs! Hiszen a Steam-es pénzt nem tudod kivenni és nem tudsz rajta Ferrarit venni. Ők sem tudnak belőle értéket gyártani? Hogy?
ARRA VISZONT JÓ, hogy amit te is írtál: Befolyásolja ezt a virtuális játszóteret. De miért érdeke? Miért jó ez a Valve-nek? Nem értem.
"Ennyi erővel a digitális játéknak sem kéne, hogy értéke legyen mégis van."
Nincs. Eleve ott van a folyamatos és drasztikus árcsökkenés. A digitális játékoknál nincs és nem is lesz az a tendencia, hogy mondjuk egy dobozos Baldur's Gate 2 30.000 Ft-ot ér gyűjtői körökben... ellenben valami 2 dollárért vettem a digitális fullos verziót GoG-on, kb. 3 db. kakakóscsiga áráért.
Ennyit is ér? Maga a tartalom nyilván nem! Ellenben maga a digitális termék még ennyit sem ér, hiszen KORLÁTLAN számban sokszorosítható egy egyszerű F5 lenyomásával, eleve DRM FREE. Ami pedig korlátlan számban rendelkezésre áll annak semmilyen értéke nincs.
A másik ami miatt a digitális játékok SEMMIT nem érnek az a "helyük" a világban. Egy szerveren, egy gépen. Egy egyszer sorozatban, de KORLÁTOZOTT számban legyártott, kézzelfogható, megmunkált dolog nem könnyen reprodukálható mondjuk 10 év múlva. Eleve a kiadók sem szoktak soha olyat elkövetni, hogy na akkor újra legyártunk 100.000 db. Final Fantasy VII.-et PS ONE-ra. Egy bontatlan, fóliás PS ONE FF VII. 40k-ért is elmehet lazán!
Ezt egy digitális játék soha nem fogja elérni, sőt...
"Amúgy meg a kitűzőzésnek mi a bánatos lófütty értelme van?"
Pénzért SEMMI! Barterbe annyi értelme van, mint az achiknak... e-penis, hiszen szintet is lépsz, meg milyen menő már, hogy 5-ös kitűződ van egy indifos játékból (not.)
Szórakozás, ennyi értelme van... de csak úgy, ha nem pénzért megy. Mert onnantól már megint a gazdag és nem az ügyesebb a jobb. Az ügyes alatt ez esetben az ügyesebb barterezőt értem, aki nagy szociális kapcsolatai révén tud könnyen és gyorsan csereberélni.