Amergin#25
Én úgy tudom, hogy simán vannak olyan galaxisok, amik olyan messze vannak már (például) tőlünk, hogy a kettőnk között lévő tér felfúvódása (mert hogy a tágulás ezt jelenti) nagyobb, mint a fény sebessége. Nem az objektumok "mozognak" egymáshoz képest (mert azt max. fénysebességgel tehetnék), hanem a tér "nyílik ki" közöttük, az tágul és az bármekkora sebességgel teheti ezt, nem sérti Eistein elméletét.
Ez annyit jelent, hogy mire ideérne a például 15mrd fényévre lévő galaxis fénye, addigra kettőnk között 25 mrd fényévnyi "új tér" jött létre, tehát már SOHA nem fog ideérni a fényük és vice versa. Most ne a konkrét számokat nézzük, mert azt csak a lényeg szemléltetésére írtam le.
Nincs ebben semmi különös, mi is vagyunk valakitől olyan távol, hogy a mi galaxisunk fénye soha sem fog odaérni hozzájuk...olyan ez, minthogy a hajókról csak a föld görbületéig látunk szabad szemmel, a "horizont alatti" dolgokról mit sem tudunk, csak feltételezzük, hogy mivel az univerzum a belátható részben homogén, így valószínűleg a nem belátható részben is az.
Most persze ez a "felfedezés" (végre má' észrevette valaki) egy kis magyarázatra szorul, bár ebben még a szakértők sem értenek egyet.