-
Federation #978 Ahogy olvasom, másnak is ez a problémája és nekem is. Ha szemtől szembe kell valakivel harcolni, akkor 5% esélyem van lelőni. Mindenféle fegyverrel próbáltam (kettő kivételével megvan az összes) és az eredmény ugyanaz. Van amikor tisztán látszik, hogy eltalálom, időnként fejbe is és szinte beleeresztem az egész "tárat" és semmi. Nem egyszer volt, hogy 100 HP maradt az ellenfélnek, mintha az én lövéseim elvesztek volna. Ő meg eltalál kétszer és fekszem. Ez mi?
Ugyanez az eset, ha mögé kerülök és onnan lövöm. Marad neki életereje, megfordul és leszed. Holott én kezdtem el lőni először és minden találat ült, de nem hal meg. K/D arányom az valami szégyenletesen rossz emiatt. Azt is megfigyeltem, hogy ez nem csak engem súlyt. Néztem a csapatom K/D arányát és még az első helyezettnek sincs meg sokszor a 1.0, míg az ellenfél csapatában az utolsó kettő kivételével mindenkinek 1.0 feletti. Mintha nekik a pingjük jobb lenne.
Emiatt gyakorlatilag szinte játszhatatlan a játék. Próbálok persze "okosabban" játszani. Oldalról, hátulról próbálom megközelíteni az ellenfelet, megyek a többiekkel, nem mászkálok el egyedül és használom az ellenfél felderítő kártyát, ami időnként megmutatja a pozíciójukat, de sokszor még így is úgy érzem, mintha fegyver nélkül mászkálnék a pályákon.
Olvastam korábban, hogy a DICE játékaiban (BF3,BF4) ez már korábban is probléma volt (hitreg), de mivel azokkal minimálisat játszottam csak, fel sem tűnt. És a legérdekesebb a dologban az, hogy a nemrég lezajlott BÉTA alatt én ebből nem is vettem észre semmit. Ott is néha voltak érdekes dolgok, de ennyire nem volt szembetűnő.
Most csak az a mázlim, hogy megvan már a Rocketjump kártyám, amivel ideiglenesen ki tudom magam vinni a szorult helyzetekből. Picit olyan, mintha nyernék +1 életet magamnak, de ezt leszámítva így ez a játék (ha nem javítják ezt a hibát) egy fabatkát nem ér.
Tartalommal nekem nincs bajom egyébként. Sok játéktípus van, pályából is van bőven. Mindenki megtalálhatja magának azt ahol jobb tud lenni és az optimalizálás is jó lett. Ultra beállításokkal, 2560*1080 felbontással sincs problémája egy GTX970-nek, ami jó. Például a Warhammer: Vermintide az felejtős maximális grafikán, mivel akad, mint a fene. Kinézetben meg azért nem egy SW:BF, persze nem is csúnya, csak mégis.