swbw.jpg
  • gebali
    Nekem nyilván nem tetszik az egész rendszer, és érdekes módon én pont a másik irányba indulnék el, mint te. A plusz statokat adó kártyákat alapból kidobnám a francba, viszont növelném a diverzifikáló kártyákat: például az tök jó, hogy döntenem kell a sima és a sokk gránát között, vagy hogy shoti legyen nálam extra kártyának vagy pisztoly. Ilyen stratégiai döntéseket csinálnék a kártyákból, amitől ugye nem lesz senki erősebb de taktikusabban lehetne játszani. Viszont ezeknek a kioldását szintekhez kötném, amik pedig a meccekért lejátszott XP-vel lennének növelhetők csak és kizárólag.

A lootboxokat pedig szépen feltölteném skinekkel és tárgyakkal. Mondok konkrét példát: Vader-nek lehetne négy különböző skinje (a három film plusz mint Hayden). Lehet, hogy nem feltünő a különbség, de egy rajongónak sokat érne, adna is hozzá a játékhoz de effektíven nem venne el senkitől semmit. Ugyanúgy az összes hősnek készítenék mindenfajta skineket, a beleélést nem rontaná, mert az onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy Yoda és Kylo Renn egymás ellen harcolhat a Halálcsillagon.

A sima trooperek skinezését már nehezebb megoldani, mert az viszont tényleg alá tudja ásni a beleélést, ha egy rózsaszín mintás rohamosztagos rohangászik körülöttünk, úgyhogy ott esetleg max rangjelzéseket osztanék a boxokból, amik nem túl feltűnő színek lennének a péncélon. Például lehetne vállapként megoldva vagy ilyesmi. Amire viszont tutira ráfeküdnék azok a lázadók és ellenállók, mert ott nagyon el lehet engedni a dolgot: mivel ezek nagyrészt szedett-vedett banda, egy csomóféle ruhát, cipőt, sapkát (nyilván lore friendly szinten) raknék a lootboxokba, illetve különböző arcokat, sőt, fajokat. Nem szerettem túlságosan az előző BF-et, de szerintem ez tök jó rendszer volt, ráadásul autentikusabban oldották meg, mint ami most van, hogy ugyanaz a négy arc van minden egyes csatában.

A hajók is kaphatnának extra skineket vagy színezést, esetleg matricákat. Lehet, hogy nem feltűnő a csata hevében de ezeket ugye amúgy is elsősorban magáért csinálja az ember. És akkor már a fent említett összes skint meg sapkát meg akármit lehetne lootboxból nyitni meg pénzért venni, és máris közelebb vagyunk az OW rendszeréhez, nem pedig lehúzásnak érződik a dolog.

Ja és mondtam az érvet a lootboxok mellett: lehet azt mondani, hogy ösztönzi az egyszeri játékost a classok közötti mozgásra, mert nyilván ha nekem jobb lapjaim vannak officer-re, akkor kipróbálom azt is, hiába nem az a legkényelmesebb kasztom. Ugyanakkor a pályák felépítése alapból ösztönzi az okosabb játékosokat a folyamatos váltogatásra, úgyhogy nem érzem, hogy ez lett volna az elsődleges motiváció, főleg mert ezt az érvet még sehol senkitől nem hallottam a lootboxokhoz kötött szintlépéssel kapcsolatban.
    Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.11.27. 17:01:26