yossarianHUN#1348
Oké, kijavítom magam, nem teljesen okádék, csak totálisan komolytalan, és egyértelműen a 12 év alatti korosztályt célozza. A CW-nak pont az volt a legnagyobb fegyverténye, hogy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt fogyasztható volt, a klónokról szóló részeknél konkrétan néha úgy éreztem magam, mintha egy komoly háborús filmet néznék. Ehhez képest itt a Rebels, ahol megint ez a "hülye rohamosztagosok" vonal, "odaugrik fénykarddal a kezében és leüti", meg a szánalmasan gyermeteg humorú egysorosok vannak erőltetve. Akármennyire is igyekszem, nem tudom komolyan venni.
Arról nem is beszélve, hogy ez az "egy rész, egy sztori" mentalitás közelébe nem ér a CW olyan, több részen átívelő történetszálainak, mint mikor a Jedi Templom elleni merénylet ügyében nyomoznak, vagy mikor Yoda egy klón osztag oldalán harcol, ahol fokozatosan megismerjük az összes klón személyiségét, tulajdonságait. A Rebels sokkal kétdimenziósabb, faék egyszerűségű mese, gyakorlatilag egy rajzfilm, animált grafikával.
Ami nem feltétlenül baj, csak sajnálom, hogy megint sikerült kiherélni az idősebb fanokat, arról nem is beszélve, hogy simán vihették volna tovább a CW-t az eredeti, LucasArts-os gárdával, és mellett külön indulhatott volna a Rebels. Szerintem nem rokkant volna bele anyagilag a Disney, de nem, muszáj volt az előbbit ledózerolni.