-
Nem bántani akarlak, ne érts félre kérlek!
De ha nem látod a különbséget a TDU-TDU2-The Crew irányítása közt... Akkor nincsen miről beszélni.
Nem bántani akarom a játékot! Koránt sem! A térkép pl király. (Nem a map, hanem maga a pálya, világ értelemben)
Amikor egy ilyen játékot elindítok van egy várakozás az emberben. Ennek nagyon kevés játék képes megfelelni. 10 évben jó ha van 1. De vannak fokozatok. A legtöbb azért hozza az elvárhatót, és van egy egységes képe. Ez sajnos felemás. A pálya nagyon jó, a többi meg... finoman szólva is gagyi. TDU is ilyen volt, de a hibái megbocsáthatók voltak.
Próbálom leegyszerűsíteni. Egy autó az életben viselkedik valamilyen módon, amit az életben lévő fizika, és az autó felépítése közösen alakít ki. Aki ült már autóban, látott néhányat, az az autó viselkedésével tisztában van, van egy képe róla. Ennek kell megfelelni úgy, hogy az erőforrásokkal is kedvezően bánjon egy számítógépen, valamint a közönségnek is megfeleljen. Nem könnyű feladat. Viszont akkor, ha a gumik azok a pontok, amin van egy fizika számolva, túl nagy gond nem lehet. Akkor a kanyarbelső-hátsó kerék "körül" fordul el az autó, a csúszások kiszámíthatóak, stb. Akkor fizikáról beszélünk. (TDU)
Aztán van az, mikor a játékban egy doboznak tekintjük, és annak egy tetszőleges pontja körül mozog az autó. Ezt scriptekkel oldják meg. Ilyenkor az, akinek némi köze van az autókhoz, meg sem tud mozdulni, (kis túlzással,) mert nem tudja, mire számíthat. Újra kell tanulni a vezetését. (TDU2, The Crew)
Kilátópontok. Örömömre szolgál, hogy így működnek az ubi játékok. Csak mi közöm hozzá? Ez egy Assasin Creedben működik. Egy autós játékban, ami korszerű, egyszerűen.. ökörség. (GPS? Hallott róla valaki? Esetleg térkép? Még életembe nem utaztam semmi ismeretlen helyre, térkép nélkül. Ma már GPS nélkül. EGYSZER SEM másztam fel egy épület tetejére, hogy megnézzem a térképet... Ez az ókori Londonban elmegy. Egy autós játékban NEM.
Irányítás, ill autóváltás. Többféle játékstílus van. Én szeretem, ha "realisztikus" a dolog. El kell mennem a verseny startjához, "haza kell mennem" egy másik autóért stb. Ha lehet menüből autót választani, annyi baj legyen. Ha Te így szereted? Lelked rajta, engem nem zavar, nem okoz álmatlan éjszakákat, elhiheted. Az már zavar, ha CSAK a Te igényeidre gondolnak, az enyémre nem. Azaz legyen már választható a dolog, könyörgöm...
Start. Ismét örülök, ha neked tetszik. Nekem akkor verseny a verseny, ha a rajtot is magam csinálom. Dobol az adrenalin, ahogy felállsz a rajtra, ahogy felgyulladnak a lámpák, majd kialszanak, és START! elindul a verseny. F1-ben is az a legjobb rész. Vagy Te a rajtot nem nézed meg, mert "minijáték"? Ne nevettess már kérlek! Nézd csak meg, mióta nincs rajt-autómatika, mit bénázik Hamilton...
Lényeg a lényeg. Néhány órát még beleteszek, hogy lássam, össze áll-e egy egésszé a dolog. Ha igen, Talán összefutunk néhányszor. (Dante_73 vagyok)
Szabi! Erről sokat vitáztunk anno....
Nekem bejött. Igen, gagyi volt. HC is, Mégis. Én unikumnak tartottam, mert fizikai motor volt alatta. Sajnos, már akkor divat volt a script, azóta még inkább az. Ha van kedved, menjünk kickstarterre. Assetto Corsa Fizika, The Crew térkép, játékmenetben egyeztetünk, mikrotranzakciós fizetés... Meggazdagszunk, vagy meggazdagszunk?