-
Nézd...
Kb 2 évig aktív TDU játékos voltam a kezdetektől. Akárhogy is nézzük, ez gyakorlatilag a TDU 3.
Egy játék általában fejlődik. Vannak visszalépések, mellékvágányok, de ha folyamatában nézzük, a játékok fejlődni szoktak.
Mostmár egy 4-5 órát eltöltöttem vele, még nem megalapozott így sem a véleményem. Amit eddig láttam;
TDU; Fizikai alapú irányítás, sok-sok hibával, élvezetes, bár semmit mondó játékmenet. Összességében azt lehet mondani, a maga idejében egész jó játék lett volna, ha a support az elvárhatót hozza. (Nem hozta.)
TDU2; Mivel sokan hisztiztek az irányítás miatt, átszabták. Borzalmasra. A közösségi részt próbálták erőltetni. Gyakorlatilag egy hatalmas visszalépés volt az egész. Míg a TDU-t, vagy 4x megcsináltam 99%-ra, addig a kettőt egyszer sem volt kedvem. Még a béta folyamán egyszer felderítettem Ibizát. 1x. Nekiugrottam néhányszor, míg a steam fiokom ki nem pakolták.
The Crew. Az irányítás nem annyira borzalmas, mint a kettőben volt, de még mindig nem fizikája, hanem irányítása van. Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Már 15-18 éve léteztek valós fizikai alapokon nyugvó autós játékok. NEM szimulátorok! Mondjuk az NFS porsche. Nem lehet azzal vádolni, hogy szimulátor lett volna, de mégis, fizika volt benne. Ettől sem egy Assetto Corsa irányítást várok, (vártam.)
A térkép, amennyire eddig láttam, lenyűgöző. Akarnék se tudnék belekötni. (Nem is akarok)
Játékmenet; Komoly, hogy egy autós játékban az Assasin Creed rendszerét kell követni? Ott kilátó pontok, itt radar-antennák vannak... jó, hogy nem kell leugrani róluk... Ugyan akkor a versenyek, (így, első blikkre, szerény nyelvtudással,) követhetetlenek. Biztos rájövök majd, mit és hogyan, milyen sorrendben, de koránt sem egyértelmű. A térképet töltelék dolgokkal rakták tele, szlalomozz, és hasonlók... (Jó, a térkép nagy, nehéz tartalommal telerakni, valahol megértem) Az autók kiválasztása, a versenyek indítása megint az érdekes kategória. (Mi az már, hogy a verseny megy, elindultak a járművek, mire az irányítást megkapjuk? A RAJT ugyan úgy egy verseny része. Vagy tévednék?) A jármú választás megint érdekes.
Sokáig tudnám folytatni.
De sok dolgot még nem láttam, nem tudok. Első blikkre... Örülök, hogy nem került pénzembe. Ha pénzt adtam volna érte, csalódott lennék. A közösségi rész még hátra van, nem próbáltam. Mindenesetre, még próbálgatom egy darabig.
Ahhoz meg azért hadd ragaszkodjam már, hogy lehet véleményem... Akkor is, ha történetesen nem fizettem a játékért. Akinek nem tetszik, nyugodtan átugorhatja nem sértődöm meg érte. Nem flémet akarok kelteni, nem a játékot szidni. Mindössze csalódott vagyok.