-
Quqa #10778 Én mindenek előtt a szervereket tenném felelősé, ha laggol valamilyen játék. Össze kéne tudnia szinkronizálni az akár 1 megás netet is. A World-ben is jó volt a szinkron még nem csökkentették a szerverparkot (mint lejjebb írtam lelépett a főnök). Ott a sok lagg annak is betudható az előzőeken kívül, hogy ingyenes volt, így boldog boldogtalan letöltötte, akár az indiai kisgyerek is a sivatag közepén 64 k nettel. És egy konzerves dobozon is elfutott ellenben a GTA 5 brutál gépigény + nem is ocsó, ergo gazdagabb vásárlóközönség és valószínű komolyabb infrastruktúra → NET.
Ennek a játéknak szerintem a legnagyobb gondja, hogy túl sokat akartak egyszerre. Látványos és részletes táj, törésmodell, kidolgozott autó (pl. mozgó rugós tag). Ezek nagyban nehezítik, hogy több játékos legyen egy világban. Ehhez hozzájön hogy optimalizálásnak a nyomát sem látom, mivel nem sokkal simább low-on mintha felhúzom full-ra a grafikát. Még jó hogy nem került bele a visszapillantó + ilyen marhaságok hogy index vagy lehúzható ablak. Tény, hogy ha jobban meg lett volna írva (nem tudom mi) akkor mennie kéne 10-20 főnek is lásd szimulátorok ahol van tükör, ablaktörlő és nem csak 8-an mehetnek egy versenyen és akkor még mennyit kell számolgatni a fizika miatt. Igaz, hogy ott nincs annyi látvány mint itt (táj, épületek).
Az ilyen játékok (autós) másik nehézsége a sebesség (300-400km/ó) így sokkal több infót kell egy időben feldolgozni mint pl. BF-ben a futkározó embereket.
Megnyugtatásként tegnap olvastam az új NFS is csak 8 player egy világban lesz, úgy látszik ez a trend a látványért feláldozzák a közösséget.
Megj.: nem ártana, ha mind többen írnátok a Crew fórumba, hogy jó lenne, ha többen tudnánk egyszerre látszódni a térképen, ha már bizgerálják a grafikai csomagot. Be lehetne linkelni a promo videó végét mikor felemelkedik a kamera egy ilyen kérdéssel: és ez hun van?
Utoljára szerkesztette: Quqa, 2015.07.22. 12:42:57