status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
na abban egyetértünk, hogy a greedfall a da3ra hajaz sok szempontból
egyébként összeszedtem, hogy mi lehet a bajom a vicserrel:
- rpgben szeretem, ha választhatok sokféle kasztból, és azok tökmás élményt adnak, vicserben nincs ilyen - attól hogy erősebbet lövök néha a crossbow-val, vagy épp valamelyik sign erősebb, még nem lesz merőben más élmény
- emiatt nem is élvezem a csatákat, mert nincs annyi variáció, meg változatosság bennük
- erre igen durván rátesz, hogy nem csapatod van, hanem egy karakter
- ami azért is baj, mert hiába írnak érdekes mellékszereplőket a lengyelek, nem tudtam velük bondolni, mert nem küzdünk együtt (tehát nem jönnek velem hentelni)
- a fentiekből adódik még egy hiányosság, pl. a dragon age 2-ben Anders (aki ugye amúgy már hozzád nőtt az egy kiegjében): ugye nála volt ez a sötét/világos oldal felé fejlesztés, amitől vagy támadó mage lett, vagy healer - imádtam, emitt ilyesmi sincsen nyilván
- maximalistán szeretek játszani, engem zavar ha egy területen ott kell hagynom mondjuk egy bosst, egy ládát, egy eseményt, egy akármit - és a vicserben elég sokszor jött szembe az, hogy megyek-megyek, haladok, ölök, aztán egyszercsak egy 10 szinttel nagyobb valami 1shotol - tehát oda majd vissza kell mennem később
- bugok tömkelege, akkor töröltem le, amikor egy tóban beragadtam a sziklák közé, és se a lóval nem tudtam magam kibugoltatni, se ugrálva, se semmit csinálva - oké, töltsem vissza, stb, nem ez az egy konkrét bug volt a bajom, hanem hogy a sokadik volt
- így hogy se a felfedezést nem élveztem, se a harcot, se a karakterekbe nem lettem szerelmes, a(z egyébként szerintem is nagyon király) sztori önmagában nem tudott maradásra bírni - sokadjára
na ehhez képest a greedfallban:
- legalább van csapat, bár sokszínűségben inkább egy witcher, mint dragon age, de azért van különbség a karaktertípusok között
- így van rá esély, hogy több mellékszereplőhöz is kötődjek (megjegyzem eddig csak egyhez sikerült, de az már eggyel több mint a witcherben)
- eddig azt látom, hogy nem kell visszarohangálnom területekre, öltem már nagydög bosst is, nehezen, de meg lehetett ölni
- bugok... eddig nem rémlik, főleg nem idegesítő fajta
- a mellékküldiket a 3 játékból egyikben sem pörgettem át, nekem mindegyikben elég érdekesek voltak ahhoz, hogy elolvassam, beleéljem magam, stb - szóval azok is rendben vannak a greedfallban (is)
- amiben amúgy szerintem szintén mindhárom játék erős, az a világ, amit eléd rak, megteremt, az mindháromnál be tud szippantani (mindezt úgy, hogy ez a greedfallos kicsit franciás beütésű világ elég távol van tőlem, de eddig nagyon bejött, főleg hogy előkerültek azért változatosabb népek is, pl a native-ok)
- grafika, zajok szintén mindháromban tetszettek
- irányítás is
szóval én azt mondanám, hogy mindhárom játék fasza, és érthető mindháromnál az adott játék fanboy serege, viszont így félvállról leszarozni mindent, ami nem az adott egyén fanboyságának tárgya, bármilyen mélyebb vizsgálódás nélkül... hát nem tudom, a gyerekes szó jut eszembe
értsd: "az én igényeimnek nem jön be" nem egyenlő "ez egy szar"