status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tinman #90688
    Mivel van benne kérdés, arra még válaszolni illik:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mikor cirka 4-5 éves koromban az első VHS-t láttam, felfogtam, hogy amit ott látok az kissé nem igazi... évekkel később már biztos voltam benne, hogy nem ez lehet a képalkotás csúcsa, mert ha fotósnál előhívott fotókat vettem alapul rögtön megértettem, hogy sehol nem tart még a techno. Aztán jött a VCD, meg a DVD korszak, majd velük együtt hamarosan a divx, xvid és társai, és ott is elfogadtam, hogy ez van, ennyit tud a techno, még csak itt tartunk, de a vágy már a VHS kortól megvolt a szebbre, jobbra. Ezeknél a formátumoknál is világosan láttam, hogy nem folyamatos a kép, de hát az ember az olcsó kijelzőre, olcsó player-re, kényszer szülte tömörítésre gondolt.

Aztán közben PC-n, meg néhány PS3-as, X360-as címnél már volt szerencsém látni/átélni a stabil 60 képkockát és a zavaró érzés elmúlt. Na nem 100%-osan, de drámain. Ekkor lettem 60 frém hívő. Egy X360-as Rayman Legends után betolni egy másik játékot ami 30 frémmel, vagy néha droppolva 30-al ment, az bántó volt. Itt is el kellett fogadni, hogy ennyit tud a techno... 2D-nél megy a 60 fps, 3D-nél nem.

Közben jöttek a BR filmek és én akkor szálltam ki az eredeti filmek vásárlásából. Egyrészt mert nem veszem meg a Gladiátort 4. formátumban az k. élet, másrészt 24 képkocka. Holott a techno már adott volt a 60-ra, csak a géprombolók ellene voltak (és vannak is).

A Barátok köztben levő mozgás egyébként kellemesebbnek tűnik. Ott a cinematic filter valóban hiányzik, de jóval életszerűbb számomra, mint bármelyik 24 képkockás szaggatós film. Nyilván egy drámánál ahol 30 percig mutatják a főhős monológját nem látom a gondot, ha csak meg nem mozdul egész testtel... ellenben egy akciófilmnél, ne adja ég természetfilmnél már leakad tőle a fejem. Eleinte a gépemben kerestem a hibát, meg a tv-ben, hogy mi a szarért szaggat, aztán a 3. tv-nél, meg 4. konfignál már egyértelműen tudtam, hogy hiba az nem az én készülékemben van.

Fun fact: A párom játékok esetében a fix 30-at szereti. Azt mondja a 60 neki túl gyors(?), nem érzi magát kényelmesen előtte. Bezzeg filmeknél? Halálra fikázza velem együtt, hogy szaggatnak... úgy tűnik neki a 24 fps kevés, a 30-al jól elvan, a 60 zavarja. A 30-at eltűröm, a 24-et rühellem, a 60-at szeretem, de a vágyam a 4k@120 fps.

NEM! Dehogy! Nem használok semmilyen képelcsesző vackot a tv-n! Minden ki van kapcsolva, ami rontaná a gépből érkező fincsi 1/0-kat.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.10.30. 13:53:18