status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #84357 Mármint az AAA RPG-ket?
Én is azt mondom, hogy azokat többé-kevésbé igen. A jRPG-khez nem értek, de a Persona 5 vagy a Xenoblade 2 engem jobban megmozgat videók alapján, mint a Lost Odyssey. Ami nem jelent semmit.
Azért AAA-ban is volt pár nagyobb dobás, ha más nem, a Deus Ex: Human Revolution vagy a Mass Effect 2 viszonylag sokaknak rendesen bejött, tudtommal neked is. Persze ezek akciódúsabbak, és ez nem véletlen. A Witcher 3 meg elég egyértelmű. A Dragon's Dogma határeset, de arra még ráfogható, hogy AAA, úgy rémlik, a Capcom elég sok pénzt ölt bele. Persze azután is lett DD Online, illetve a szintén masszívan multisnak beharangozott PS4-exkluzív Deep Down, mely eltűnt a ködben.
De nekem őszintén szólva annyira nem hiányzik, ami az AAA-t és a műfaj viszonyát elnézve kinézne.
Minderről szerintem nemcsak az MMO-k tehetnek (annak idején meg ugye a Diablóval ölte meg őket a Blizzard a közkeletű felfogás szerint), hanem hogy mindennek sandboxnak kell lennie, és mindennek RPG-elemeket kell tartalmaznia, így a "komolyabb" RPG-k sokkal rétegebb dolognak számítanak, miközben sokmilliós példányszámokat akarnak (a DD esetében 10 millióról álmodtak).