status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • csgj
    Sziasztok! Nemrég vettem meg a PS4 Pro-t Horizon: Zero Dawn-nal, Final Fantasy XV-tel és még leszedtem hozzá az Infamous: Second Sont is, ha már úgyis ingyen van a Plus előfizetéshez. :D Kicsit ciki, de gőzöm sem volt róla, hogy mi az a HDR a tévék esetében, és hogy egyre több PS4 játék támogatja. Úgyhogy nyilván felcsillanó szemmel kipróbáltam, de nem tudtam, hogy a tévém ratyi hozzá. Néztem, mitől nagy szám ez a HDR, de csak annyit tapasztaltam, hogy erősebbek a fények, és sötétebbek az árnyékok. Színben majdnem ugyanazt hozza, mint az SDR-nél, sőt kicsit fakóbb is. Ezért utánanéztem... és kiderült, hogy a tévém (Samsung 40KU6072, USA-ban KU6300) ugyan képes mutatni HDR tartalmat, de nem a menő TRUE HDR-t, mert arra csak Premium HDR tévék képesek, amik kábé 350 ezer forintnál kezdődnek. Szóval ebben nincs Wide Color Gamut, így a színek nem lesznek jobbak, ami részben a HDR lényege. Ezért ki is kapcsoltam a funkciót mindhárom játéknál. A kérdésem pedig az, hogy ti ki tudjátok használni rendesen a HDR-t, vagy jól sejtem, hogy ez itt a kis hazánkban már luxus kategória, és kevesen engedhetik meg maguknak? Én attól tartok, ez az irány nagyon hamar az alap lesz, de remélem, a PS4 játékoknál még nem lesz kötelező... Ha jön a PS5, és a Premium HDR tévé nélkülözhetetlen lesz hozzá, ám legyen.
    Én mindenesetre a 4K felbontás miatt vettem PS4 Pro-t sima PS4 helyett, mert a tévém is 4K-s, de egy pillanatra megörültem, hogy ez a HDR nálam is rendesen fog működni... :'D