status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Zóanagyvarázsló
    Tényleg túl van tárgyalva, de hadd reagáljak egy másik érvényes nézőpontból. Mert - úgy tűnik - a PS4-en élő szemével nézed. Én még - PC mellett - PS3-on szórakozom, de éppen a minap nézegettem a Pro árait. Nem olcsó beszállni, ha más platformokon nincs játékhiánya az embernek.

Multiplatform játékosként a már máshova vagy akár a Sony gépeire megvett játékok nem érnek sokat, és havi 100 órát se fog multizni az ember. Kellene egy olcsóbb verzió a kocamultisoknak. Vagy mondjuk havi pár óra multi ingyen, aki nem csak kipróbálja a multit, annak ez jó demó, aki ténylegesen multizik, az úgyis előfizet. Még lehet, hogy egy ilyen modellel többet kaszálnának.

PS3-on amúgy szinte a Sony kirablásaként éltem meg, mert 2012-ben beszállva a platformba öntötték rám az exkluzívokat és a friss multiplatform játékokat, most meg alig látok valami, ami ne lenne meg fillérekért más platformra.

Nyilván a Sonynak jó, hogy több pénzért tudja adni, és megteheti, ez a piaci racionalitás. A játékosoknak pedig rossz az áremelés. Az én szemszögemből viszont az jön le, hogy míg a szolgáltatás alig fejlődik (a multi költségeihez pedig kevés köze van az egészhez), a nem vérbeli sonysták számára nem létezik igazán jó konstrukció. Szóval szerintem van létjogosultsága a fillérbaszó kritikának.

Kisebb mentségére szól a Sonynak, hogy nálam nem ömlött össze mostanában a PSN, mint artynál, nem kell már tízszer belépnem egy játék megvásárlásához vagy nézelődéshez (ebben nincs túlzás, sok hónapon át használhatatlan volt, én emg közben havidíjat fizettem nekik...). Bár éppen a "színvonallal" átszoktattak a böngészős változatra, de az utóbbi időben merem újra PS3-ról is használni. A letöltés lassú (PC-n ugye szinte ki tudom maxolni a gigabitet), de sokat gyorsult, a PS4 launcha előtt kínlódás volt.