status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs


NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!


SG.hu Discord
  • arty
    #68946
    The Last Guardian

    (Adtam neki pár órát ülepedni, hogy nehogy véletlen az érzelmi atombomba átitassa véleményem...)

    Nos, szögezzük le: pusztán a mechanika és annak kivitelezése - egy szeméthalom.
    A frém ps4-en csapnivaló, gyalázatos, talán ennél szarabb még nem is jelent meg a gépre. Remélem nem is fog, fizikai rosszullétet okozott játszani. Az irányítás borzalom, maxos érzékenységgel is mintha takonyban mozgatnánk a karaktert, amire a fizikán alapuló mozgás/animáció nyilván rátesz egy lapáttal. Kiosztás nem állítható, ellenben sz*r. Nem megszokhatatlan, csak nem épp kényelmes.
    Ebből adódóan a platforming nem élmény, de kínszenvedés. Ha állatháton csináljuk, akkor ugyan ez a köbön: nemmegy, nemcsinálja, nemaztcsinálja, kurvasokáracsinálja, megcsinálja-aztán-mégis-visszacsinálja. Elviselhetetlen, szörnyű, S-Z-A-R!!!
    (értem én, van akinek okosabb Trikó jutott, meg sok itt a zen buddhista, de ezt a részt NE VÉDJÉTEK!!!)

    Azért tartott ennyire sokáig a játék, mert a frusztrációfaktor néha olyan magasra szökött, hogy kilépés után 1 hetet pihent, bizonytalan sorsal: talán nem indítom el újra... csakhát a gyerekek rávettek, újra és újra :) De volt, hogy idegességemben otthagytam a gépet bekapcsolva, s az egyébként SOSEM(!) játszó feleségem vette át és csinálta meg a részt, kihívást talált a logikai fejtörőben. Néhol félóra téblábolás után az 5.5 éves fiam lett a megoldás: átvette a kontit és simán besétált a helyen, ami körül oly régóta tébláboltam tanácstalanul, túlkombinálva már mindent. Nyilván a helyzetet az tette mindig a legkilátástalanabbá, hogy nem tudhattam: szarul csinálok valamit VAGY az AI nem csinálja, amit kéne és azért nincs progressz. Ez tönkretette a puzzlek nagyrészét - nekem. Mamár minden bizonytalan pillanatban ... youtubet néztem. És ha ott azt láttam, hogy jó felé tekergek, megnyugodtam. Volt jópár reload checkpointos túljutás is, sajna néha bebugzott a játék.

    Végére érve azt hittem, a "játszd végig 15 órán belül" acsi nem lesz meg - de meg lett.
    És ha már acsi: a végigjátszásért járót a játékosok 29.x %-a szerezte meg, ennyire rossz végigjátszási arányra nem emlékszem a mostanság megtekintettek közül. És azt gondolnám, hogy ezt a címet nem veszi meg minden jöttment (én csak véletlen vagyok! :D ), a cím és a fejlesztők múltja miatt sem, nomeg mert még új/drága.

    Természetesen a záró akkordra elvárásaim a teljesíthetetlenség határát súrolták, nem is lettem maradéktalanul elégedett.
    96.7%-ban azonban igen. Ueda, büszke lehetsz magadra:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Besírtam, persze, hogy besírtam, hajaj. Kissé kellemetlen volt a kölkök és a feleségem előtt, de evvan :) Vicces volt, megnéztem a streamert is, akit előtte nézegettem segítségként a gyorsabb haladáshoz - ő is zokogott.

    A credits utáni felvonás nekem spec már nem hiányzott, ezért nem voltam maximálisan elégedett.


    5/10

    bár játéknak szar (0/10), senki ki ne hagyja, akinek pl bejött a tlou (és nyilván nem a zombilövölde része), youtubera ne vetemedjetek, "nem lesz olyan" :) mert a "kaland", az bizony 10/10!

    (spoilerben Kandurex leírhatnád, h nálad mivolt/milyenvolt, érdekel!)
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.01.29. 18:51:13