status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Mozes #62381 Sziasztok!
Előre leszögezem, hogy nem flame-t akarok generálni, hanem leírni a saját véleményem, hátha valaki hasonló helyzetben van és ez segít neki....
1 hónapja megvettem első konzolomat, egy PS4-et, régóta gondolkodtam rajta, de mivel elég nagy PC játékos vagyok ezért mindig úgy voltam vele, hogy van mivel játszani bőven minek vegyek egy konzolt, így is csak állnak a polcon a PCs játékok. Végül azért döntöttem a vásárlás mellett, mert úgy éreztem van egy hangulata a gyerekekkel a kanapén heverve egy jót egymás ellen FIFA-zni vagy RocketLeage-ni...
Tapasztalatok:
Pozitív:
- sokkal jobban használható mint mediaplayer mint gondoltam (youtube, spotify és egyéb dolgok tökéletesen mennek és van más tartalom is)
- DualShock4 nekem bejön, kézre áll és jó minőség.. tetszett, hogy lehet minden gyereknek más kinézetű kontrollere (terepszínű, stb..)
- exkluzív EA konzolos tartalmak nagyon jók, már nekem ezért megérte megvenni (NHL, NFL széria)
- Uncharted 4: ez egy tényleg minőségi játék minden szempontból (optimalizáltság, hangulat, irányítás, tartalom, stb...)
- teljesen bejött mint családi program a gyerekekkel, hogy játszunk egyet együtt a TV elött, tökéletes megoldás erre szerintem...
Negatív:
- nagyon kevés tartalom, főleg egy Steam-hez viszonyítva
- grafika és képminőség évekkel egy átlagos PC mögött van (60FPS lehet egy FIFA-ban megvan, de egy Bloodborn néha a 20-is megüti...)
- lassú töltési idő egyes játékoknál PChez viszonyítva (pl: DirtRally PC-n nagyságrendekkel gyorsabban bejön, de egy Doom PS4 konkrétan csigalassú a PChez képest)
- nagyon alapszínű sub-account kezelés (parent control)... szinte semmire nem használható, amire kellene (pl: hogy a két különböző sub-account-al rendelkező gyerek más játékkal tudhasson csak játszani). Maga a koncepció is teljesen rossz ami mögötte van
- Slim verzióm van, mindenhol azt írták sokkal halkabb mint az alapgép....hát azt nem mondom, hogy huuu de hangos, de halknak azért nem nevezném
- néhány apró hülyeség a konzol koncepciójából adódóan (pl: disk-en vett játék a disk nélkül el sem indul....mint az oviban, cserélgetem a diskeket....., gáz....)
- Bloodborn.....óriási csalódás minden szempontból mint exkluzív tartalom meg főleg (összevissza pályatervezés, szakadózó grafika, stb..)
Összességben egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, mert megvan a piaca nálam is, de nagyon sokat kell itt fejlődnie a konzoloknak, hogy 10 év múlva is legyen jogosultságuk, mert a PC mind szoftver kínálatban, mind képminőségben mind funkcionalitásban messze túlszárnyalja.....de 100.000-et megér, ha az embernek van rá pénze és van mellette egy normális PC-je, de mint alternatív a PC kikukázására akár játék akár multimédia szempontból semmilyen szinten szerintem nem említhető egy PC mellett
Utoljára szerkesztette: Mozes, 2016.11.09. 22:11:24