status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #59722 Nem vagyok én a szabadpiac ellen, és azt sem mondom, hogy nem kell a játékiparba. Egyszerűen csak a minőségnek nem fokmérője a sok vagy kevés légy önmagában, minden mástól függetlenül. (Az egyén szempontjából meg mindegy is.) A Transformers sem viszi előre a filmművészetet, sokan váltanak rá mozijegyet, de még azok többségében sem vált ki személyiségformáló hatást, ellenben akkor és ott az az aktuális látványfilm, ami megy.
A példáid nekem zavarosak, mert az rendben van, hogy a Superfrog ütött Amigán, de ettől még Nintendón a Mario is. Sőt, a kettő közül az utóbbi szabta fazonra az egész műfajt. Mire a Superfrog kinn volt, már annyi Mario volt, hogy nem is tudom, melyikhez hasoníltod. A Dizzynél is hasonló a helyzet, volt több része a C.R.E.A.T.U.R.E.S. előtt, és inkább szinte egy platformerbe oltott kalandjáték, Clyde Radcliffe kalandja meg egy standard ugrabugra 3 pályával. De C64-en nagyon ott volt, és a három kínzós képernyő volt ott a lényeg. A második részben rá is feküdtek arra a vonalra.
De mondok én is példát: PS2-n a Ty the Tasmanian Tiger simán jobban fogyott, mint az ICO, kapott több folytatást is. Mára a játékosok tudatában is a süllyesztőbe került, és túl sok alkotót sem inspirált, egyszerűen csak inkább a kor divatos igényeire szabott termék volt, az ICO meg nem egy eladásnövelő checklistek kitöltésén alapuló alkotás volt.
Persze a lényeg, hogy hála az Assassin's Creed sikerének, mennyi Prince of Persiát kapunk! De legalább a Rayman az extraporfitjukból van, mert különben tuti nem lenne egy 2D platformerre pénze a Ubinak. Kellenek a multimilliós játékok a nagy kiadóknak, hogy tudják finanszírozni a többi projektet a hatás nem mindig közvetlen vagy egyértelmű.